"Μπες στα παπούτσια μου" στο θέατρο «όροφως»

χορηγός επικοινωνίας Tempo24

 

"Μπες στα παπούτσια μου" 

Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας 

Για 2η χρονιά από τη θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ 

Ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα, μια πολυσύνθετη παράσταση -  εργαστήριο για την ενσυναίσθηση, στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα για μία μόνο παράσταση  

Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, στις 17:30  

Για παιδιά 5-10 ετών 

--  

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση - βιωματικό εργαστήρι για την ενσυναίσθηση, τη διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό (για 2η χρονιά στην Αθήνα) συνεχίζει με μια σειρά από παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο Λονδίνο στην "Greek Library of London" και την συμμετοχή της στο project "Let's the children talk" έρχεται τώρα στην Πάτρα και στο θέατρο «όροφως» για μια μία μόνο παράσταση, το Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, στις 17:30. 

Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κατανοώντας έννοιες όπως διαφορετικότητα και σχολικός εκφοβισμός.  

Η παράσταση - εργαστήριο θα έχει τρεις ενότητες: 

Α’ ενότητα 

Αποτελείται από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά θα αντιληφθούν τη θέση θύμα - θύτη.  

Β’ ενότητα 

Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουν «Τα Δέντρα των Συναισθημάτων». Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης θα αποκτήσουν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

Γ’ ενότητα 

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Προτείνουν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και εξωτερικεύουν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό μέσα από το βιωματικό παιχνίδι. 

--  

Η παράσταση - εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́.  

  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

«Ονειρόδραμα» είναι η παιδική σκηνή της ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ. Μια ομάδα καλλιτεχνών (ηθοποιών, μουσικών, εικαστικών) με στόχο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά στο χώρο του σχολείου. 

Δημιουργεί παραστάσεις για παιδιά με κοινωνικό χαρακτήρα από το 2007. Περισσότερα από 300 σχολεία παρακολουθούν τις παραστάσεις αυτές και παίρνουν μέρος στις δράσεις κάθε χρόνο. Κύριος στόχος η ενεργή συμμετοχή του παιδιού μέσω της θεατρικής δράσης για την κατανόηση και αποδοχή κοινωνικών θεμάτων όπως συμπεριληπτικότητα, διαφορετικότητα, πολυπολιτισμικότητα, σχολικός εκφοβισμός, ενσυναίσθηση…  

Δημιουργώντας παραστάσεις για παιδιά, από την συγγραφή κειμένων, την δημιουργία πρωτότυπης μουσικής, τον σκηνικό χώρο και τα κοστούμια, ως την παρουσίαση της παράστασης ο στόχος παραμένει η ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας στα παιδιά χρόνο και χώρο ώστε να εκφράσουν τη γνώμη τους σε σχέση με την παράσταση και να αλλάξουν πολλές φορές την ιστορία. Η θεματολογία τις περισσότερες φορές είναι κοινωνική και σύγχρονη μέσα από το πρίσμα του παραμυθιού βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν τις παραστάσεις στο μάθημα. 

Από το 2007 έως σήμερα έχει παρουσιάσει περισσότερες από 25 παραγωγές για παιδιά στο χώρο του σχολείου και σε θεατρικές σκηνές. 

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα oneirodrama.gr 

--  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Συγγραφέας - Κείμενο: Γιώργος Μενδρινός  

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης  

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ειδική Παιδαγωγός: Στέλλα Μουδάτσου 

Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης 

Στίχοι - Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου  

Ενορχήστρωση: Roman Gomez 

Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός 

Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης  Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ 

--  

θέατρο «όροφως» 

Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα 

για μία μόνο παράσταση 

Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 17:30  

Προπώληση viva.gr 

Γενική είσοδος: 10€  

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου 

Γενική είσοδος: 12€  

Πληροφορίες: 2611 810 983 & 6939 835 990  

Διάρκεια παράστασης - εργαστηρίου: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ