Εκλογές 2023: Επέστρεψε τηλεφωνικά τη διερευνητική εντολή ο Μητσοτάκης - Στο Προεδρικό την Τρίτη ο Τσίπρας

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποτυπώσει τις προθέσεις του στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, προσθέτοντας ότι όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε, ουσιαστικά και τη στρατηγική που θα χαράξει στη διάρκεια της νέας προεκλογικής εκστρατείας.

Και αυτή θα έχει ως πρόταγμα το θετικό λόγο και τα θετικά μηνύματα για την επόμενη ημέρα της χώρας με έμφαση:

  • Τις αυξήσεις στους μισθούς
  • Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
  • Τη στήριξη του κοινωνικού κράτους
  • Την ατζέντα για τους νέους.

«Προσβλέπω σε μία ουσιαστική και γόνιμη προεκλογική περίοδο, έτσι ώστε και ο ελληνικός λαός τελικά να αποφασίσει με τι είδους κυβέρνηση θέλει να πορευθεί την επόμενη τετραετία» σημείωσε.

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής, η οποία προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της και Τρίτη 30 Μαΐου η διάλυσή της, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια νέων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής πλέον.

Δεν θα παραλάβει τη διευρευνητική εντολή ο Τσίπρας

Την Τρίτη το πρωί στις 11:00 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, όμως, δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.

 

Διαβάστε επίσης