Αθηνά Τραχήλη: «Πορεύτηκα στη ζωή μου με ήθος, συνέπεια και ευθύνη»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης της υποψηφίας βουλευτή της Ν.Δ. Αχαΐας μία ανάσα πριν από την προσφυγή στις κάλπες

 

Στον στίβο της πολιτικής με στόχο την προσφορά στον τόπο της κατέρχεται η κτηνίατρος, πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων Αθηνά Τραχήλη, η οποία είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αχαΐας.

Μια ανάσα πριν την προσφυγή στις κάλπες η κα Τραχήλη σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μιλά για τους λόγους που κατέρχεται στις εκλογές, για το όραμα και τους στόχους της και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Αχαΐας να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

- Κυρία Τραχήλη βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την προσφυγή στις κάλπες. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους πολίτες της Αχαΐας;

 

Ζήτω από όλους τους Αχαΐούς να πάνε την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα. Να μην χαρίσουν σε κανέναν το δικαίωμα της ψήφου. Να επιλέξουν πρόσωπα που είναι κοντά στις ιδέες τους, κοντά στις αρχές τους για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας σωστός και υπεύθυνος πολιτικός στη σύγχρονη εποχή.

Τους ζητώ να επιλέξουν την Νέα Δημοκρατία, να επιβραβεύσουν την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει έως τώρα ώστε η χώρα να μπει ξανά σε τροχιά ανάταξης και κανονικότητας και ν’ αφήσει πίσω τις αυταπάτες, τις ψευδαισθήσεις, τους πειραματισμούς και όλα τ’ άλλα φαιδρά που ζήσαμε την περίοδο 2015-2019.

Καλώ όλους να δώσουν την ψήφο τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί το αξίζει. Το αξίζει με όρους προοπτικής ως ο μόνος που έχει ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα. Το αξίζει με όρους πολιτικού ρεαλισμού γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία της χώρας σ’ ένα μέλλον σιγουριάς και ανάπτυξης. Το αξίζει ακόμα και με όρους δικαιοσύνης γιατί ό,τι υποσχέθηκε το 2019 το τήρησε και με το παραπάνω και ήταν ο μόνος που ακόμα και στα λάθη είχε το σθένος και την γενναιότητα να βγει μπροστά, να τ’ αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη.

 

-Όσοι σας γνωρίζουν λένε πως είστε μια υποψήφια με καθαρή καρδιά και μέτωπο. Πώς αισθάνεστε;

Με τιμά το γεγονός ότι όσοι με γνωρίζουν αναγνωρίζουν στην υποψηφιότητα μου αυτό που με μια φράση ο λαός μας λέει «καθαρή καρδιά και καθαρό μέτωπο». Γιατί έτσι πορεύτηκα σ’ όλη τη ζωή μου. Αυτά έμαθα απ’ τους γονείς μου και αυτά ακολουθώ. Πάντα πιστή στις αρχές και στις αξίες που μου κληροδότησαν. Σ’ εμένα και στις αδελφές μου. Γιατί αυτή ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη και η πιο ανεκτίμητη κληρονομιά μας. Να περπατάς στο δρόμο με το κεφάλι ψηλά, με τη συνείδηση σου ήσυχη, με την ψυχή σου ήρεμη και καθαρή. Ξέροντας ότι δεν αδίκησες, δεν πρόσβαλλες, δεν διέψευσες τις προσδοκίες όσων σ’ εμπιστεύθηκαν, δεν ξεγέλασες κανέναν, δεν πήρες ποτέ κάτι που δεν σου ανήκει, δεν αρνήθηκες σε κανέναν τη βοήθεια σου, δεν είπες «ας ασχοληθούν άλλοι» εκεί που είχες χρέος ν’ ασχοληθείς εσύ.

 

«Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΧΕΙ

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ»

- Για ποιόν λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Έχουμε κουραστεί ν’ ακούμε ότι η πολιτική είναι ένα βρώμικο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο καταφέρνουν να αναρριχώνται, να επιβιώνουν ή να επιπλέουν όσοι είναι μαιτρ στη δολοπλοκία. Όσοι είναι επιδέξιοι στις ίντριγκες και στους βυζαντινισμούς, όσοι είναι ειδήμονες στις μηχανορραφίες, στην υπερ-προβολή του εγώ τους και στη συστηματική υπονόμευση των αντιπάλων τους. Έχουμε κουραστεί ν’ ακούμε ότι για να εκλεγεί κάποιος σε μια θέση πολιτικής ευθύνης και για να σταδιοδρομήσει στην πολιτική θα πρέπει να πατήσει επί πτωμάτων.

Θα πρέπει να πει ψέματα, θα πρέπει να μοιράσει υποσχέσεις που δεν θα τηρήσει ποτέ. Ελπίζοντας ότι κάπως θα τα μπαλώσει, συνήθως με νέες ψεύτικες υποσχέσεις, όταν έρθει η ώρα που οι πολίτες θα τού ζητήσουν το λόγο. Δεν ψάχνουμε, δηλαδή, για πρόσωπα με αρετές. Δεν ψάχνουμε για πρόσωπα με ικανότητες, με ήθος, με συνειδησιακή συνέπεια, με ειλικρίνεια και κυρίως, για πρόσωπα ταγμένα και αφοσιωμένα να υπηρετούν τον συμπολίτη τους. Παρά ψάχνουμε -ας με συγχωρήσετε για τη φράση μου- για γελωτοποιούς που να έχουν ξεκοκαλίσει τουλάχιστον τον Μακιαβέλι. Κι ως εκεί. Δηλαδή, για έναν «Καλοχαιρέτα» ή για έναν «Μαυρογυαλούρο» πριν το σοκ της αφύπνισης. Κι όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά του λόφου. Υπάρχουμε όλοι εμείς που δεν κατοικούμε κάτω από το φως των προβολέων. Όλοι εμείς που μπαίνουμε στην πολιτική όχι για να γίνουμε κάποιοι. Ούτε για να κερδίσουμε κάτι. Αυτά, άλλωστε, τα έχει λύσει η επιστημονική μας διαδρομή και η κοινωνική μας παρουσία. Όλοι εμείς που μπαίνουμε στην πολιτική για έναν πρώτο και πολύ σημαντικό λόγο. Γιατί μέσα μας νιώθουμε ότι αυτό που μάς έδωσε η οικογένεια, η πατρίδα, η κοινωνία μας, το σχολείο μας, οι φίλοι μας, ο περίγυρος μας, οφείλουμε να το επιστρέψουμε, να το ανταποδώσουμε στο πολλαπλάσιο ως προστιθέμενη αξία, όπως λένε και στα οικονομικά. Είμαστε εμείς που κάποιοι μάς λένε ιδεαλιστές γιατί τα μάγουλα μας ακόμα κοκκινίζουν όταν πρέπει να κοκκινίσουν, γιατί όλες οι αντιδράσεις μας είναι βαθιά ανθρώπινες, είναι γήινες, είναι αληθινές και καθημερινές. Εμείς που είμαστε κατά κυριολεξία οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Και τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας θέλουμε να εκπροσωπήσουμε αύριο στη Βουλή. Να δούμε τα προβλήματα τους, να ψάξουμε μαζί τις λύσεις, να δείξουμε και ν’ αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε χρήσιμοι, ότι είμαστε πολύ κοντά τους.

Όχι γιατί το επιτάσσει η όποια ψηφοθηρική λογική και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Αλλά γιατί αυτό απαιτεί κι αυτό επιβάλλει η έννοια της ανθρωπιάς, της προσφοράς, της δικαιοσύνης ή ακόμα και της ανεκτίμητης ικανοποίησης που αισθάνεται κανείς όταν διορθώνει μια ανορθογραφία κι όταν βοηθάει όποιον έχει πραγματική ανάγκη από βοήθεια και υποστήριξη.

Είμαστε εμείς, λοιπόν, που μπαίνουμε στην πολιτική για να δοκιμαστούμε στο πεδίο της προσφοράς, στο πεδίο των ιδεών αλλά και στο πεδίο της καθημερινής στάσης.

Σε στίβους που δεν είναι καθόλου εύκολοι και καθόλου ανέφελοι και, πιστέψτε με, θέλουν «μέταλλο ψυχής» για να καταφέρει να βγει κανείς ασπροπρόσωπος.

 

«ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΔΩΣΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ»

- Είχατε θέσει υποψηφιότητα και στις εκλογές του 2019. Δεν σας είδαμε να αναλαμβάνετε κάποια θέση, αλλά είστε παρούσα στο κόμμα σας.

 

Δεν είμαι εκείνης της στόφας των ανθρώπου που λέει ότι «είσαι κοντά στον πρωθυπουργό, έχεις καλή σχέση μαζί του, σ’ εκτιμά και σε σέβεται, άρα μια κυβερνητική θέση εξ ορισμού και απριόρι σε περιμένει». Εγώ, ανήκω στην άλλη πλευρά.

Είμαι από εκείνους που βάζουν προτεραιότητες. Προτεραιότητα -μετά τις εκλογές του 2019- ήταν για μένα οι σπουδές μου, όπου στα χρόνια που μεσολάβησαν απέκτησα ένα ακόμα δίπλωμα Μάστερ από Γαλλικό Πανεπιστήμιο. Προτεραιότητα ήταν η συνδικαλιστική μου δράση, με αποφασιστικές παρεμβάσεις και τεκμηριωμένες θέσεις σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών για το ρόλο του κτηνιάτρου ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς και κυρίως των αδέσποτων, με ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων αλλά και με πολλές ατέλειες που παλέψαμε και παλεύουμε να καλυφθούν.

Προτεραιότητα ήταν το ερευνητικό έργο μου στην Κτηνιατρική, όπου είχα τη μεγάλη χαρά πολύ σημαντικών διακρίσεων και βραβεύσεων σ’ επιστημονικά συνέδρια Κτηνιατρικής στο Πόρτο της Πορτογαλίας, στην Πράγα της Τσεχίας και αλλού στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο. Με δημοσιεύσεις που το υλικό και τα ευρήματα τους δουλεύτηκαν με πολύ κόπο και για πολύ καιρό και που πάνε πολλά βήματα μπροστά την Επιστήμη μου.

Προτεραιότητα ήταν η εκπροσώπηση της χώρας μου στα αντιπροσωπευτικά όργανα των κτηνίατρων σ’ όλη την Ευρώπη, με την εκλογή μου στη θέση της Αντιπροέδρου της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων στον τομέα των Ελεύθερων Επαγγελματιών Κτηνιάτρων.

Και φυσικά προτεραιότητα μου ήταν να εκπροσωπήσω πολιτικά και να δικαιώσω τους περίπου 7.000 συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στις εκλογές του 2019. Όμως, θέλω να γυρίσω στο ερώτημα που λέει γιατί κάποιος μπαίνει στην πολιτική. Κι η απάντηση δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με ιδέες, με αρχές, με οράματα, με την ανάγκη να υπηρετηθούν όλες αυτές οι αξίες, πάντα στο πλαίσιο που ορίζει και υπαγορεύει η Δημοκρατία. Αλλά και στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης όλων μας απέναντι σ’ αυτές τις αξίες. Είναι αυτό που είχε πει ο μεγάλος μας Καζαντζάκης:

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω».

Και αυτό έχει μεγάλη σημασία, ειδικά σήμερα, σε μια εποχή που το κύρος της πολιτικής έχει τραυματιστεί και όλο και περισσότεροι παίρνουν αποστάσεις, σε βαθμό που να αρνούνται και να πάνε στην κάλπη. Αυτή, όμως, είναι μια στάση που απλώς αναπαράγει τ’ αδιέξοδα και δεν οδηγεί σε καμία λύση.  

 

«ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ 80 ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ»

 

«Γ»: Είστε ικανοποιημένη από το έργο της ΝΔ στην Αχαΐα

Αλλά κι εδώ στην Αχαΐα, όσα έγιναν επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν μπουν σε μια ζυγαριά σύγκρισης με την πλήρη στασιμότητα, την πλήρη ανυπαρξία έργου των ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουμε όλοι ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Έχουμε μια λίστα με τα 80 μεγάλα έργα που έγιναν, γίνονται ή έχουν δρομολογηθεί απ’ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 80 μεγάλα έργα που κάνουν πολύ καλύτερη τη ζωή μας, με προϋπολογισμό 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Και λένε ότι ποτέ άλλοτε η Αχαΐα, με καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν, δεν είχε πρόσβαση σε τέτοιο ύψος διασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων. Ποτέ άλλοτε η Αχαΐα, με καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν, δεν είχε δει αιτήματα, διεκδικήσεις και ανάγκες δεκαετιών να μπαίνουν, πια, σε τροχιά υλοποίησης.

Και δεν είναι μόνο η Πατρών -Πύργου, το έργο που αν με ρωτούσατε θα σάς έλεγα ότι ήταν το έμβλημα της φαυλότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ένα έργο που επιτέλους γίνεται!

Και που έπρεπε να έρθει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να γίνει και να σταματήσουμε να θρηνούμε συγγενείς, φίλους και συνεργάτες που έπεσαν θύματα μιας καρμανιόλας ανεπίτρεπτης για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Δεν είναι μόνο το τρένο, δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις στην Υγεία και στην Παιδεία, δεν είναι μόνο τα έργα σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής που δίνουν άλλη εικόνα στην Αχαΐα. Έργα που «φωνάζουν».

Και «φωνάζουν» με την παρουσία τους κι όχι ως προεκλογικές εξαγγελίες, από εκείνες που μάς έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες αλλά και τίποτα χειροπιαστό και συγκεκριμένο σε κανέναν.

Δεν είναι μόνο τα έργα που έχουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα. Είναι και η γενναία στήριξη των νοικοκυριών, των νέων ανθρώπων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των ανέργων αι των κοινωνικά ευάλωτων.

Για την Αχαΐα μόνο, δόθηκαν απ’ την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη:

-102 εκατομμύρια ευρώ σε δικαιούχους του πρωτογενούς τομέα.

-35 εκατομμύρια ευρώ έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ.   

-161 εκατομμύρια ευρώ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ως μέσο στήριξης και ανάσας της μικρής επιχειρηματικότητας κατά την περίοδο της πανδημίας.

-93 εκατομμύρια ευρώ για τις αναστολές εργασίας ώστε να μη μείνουν χωρίς εισόδημα οι εργαζόμενοι.

-134 εκατομμύρια ευρώ απ’ το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

-Επιδοτήθηκαν πάνω από 3.500 νέες θέσεις εργασίας.

-Το μόνιμο και επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία μας αυξήθηκε κατά 950 άτομα, απ’ τα οποία τα 350 στο νοσοκομείο του Ρίου, 202 στον «Άγιο Ανδρέα» και 38 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

-Επίσης, τα σχολεία μας ενισχύθηκαν με 351 νέους εκπαιδευτικούς στην Αχαΐα απ’ τους οποίους οι 136 στην Ειδική Αγωγή που είχε πολλές ανάγκες.

-Η ανεργία, την παραλάβαμε στην Δυτική Ελλάδα στο 23,6% τον Ιούλιο του 2019. Σήμερα έχει υποχωρήσει κάτω απ’ το 10%, με στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2022.

Και κάτι ακόμα. Εν μέσω πανδημίας, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και όλων των άλλων που περάσαμε, οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Αχαΐα έφτασαν τα 114 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αριθμοί είναι και εκείνοι που λένε την αλήθεια.

Άρα, λοιπόν, ποιο ακριβώς είναι το δίλημμα, αν υπάρχει δίλημμα, για τις εκλογές της Κυριακής;

Τι να συγκρίνει κανείς; Πως μπορεί να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ του γκρίζου, της ανακολουθίας, των καταδικαστικών αποφάσεων και των αναρίθμητων διαψεύσεων, στο ίδιο ύψος σύγκρισης με μια κυβέρνηση που δοκιμάστηκε στην πράξη -και όλοι το βλέπουμε, όλοι το ξέρουμε- έκανε το καλύτερο για όλους μας; Την Κυριακή, λοιπόν, ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Ξέρουμε για ποιόν πηγαίνουμε στην κάλπη. Ξέρουμε σε ποιόν δίνουμε τη δύναμη να συνεχίσει την αναγεννητική προσπάθεια της χώρας, ποιόν εμπιστευόμαστε να μάς φέρει όχι μόνο στο ξέφωτο των μετά κρίσεων εποχών αλλά, πολύ περισσότερο, ποιόν δίνει ώθηση στην πατρίδα μας να πάψει να είναι το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης και να γίνει η νέα, ανερχόμενη δύναμη της. Η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της δύναμης και της περηφάνιας.

 

«ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΠΙΣΤΟΣ

ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ»

 

«Γ»: Γιατί ζητάτε να σας ψηφίσουν;

Ξέρετε τους αγώνες που έχω δώσει, ξέρετε ότι σε κάθε περίσταση, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, σε καλούς και σε κακούς καιρούς, ήμουν στρατιώτης της παράταξης. Και στρατιώτης, πιστός και αφοσιωμένος, παραμένω. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να σας κοιτάζω στα μάτια. Και σήμερα, και αύριο, και πάντα. Και αυτή η σχέση χτίζεται μόνο στη βάση της ειλικρίνειας, της συνέπειας και της τήρησης του λόγου. Κάτι που -πιστέψτε με- δεν είναι αυτονόητο, ούτε καθημερινό. Ειδικά στην πολιτική. Και ειδικά στις μέρες μας. Αν, λοιπόν, πιστεύετε ότι στην πολιτική μπορούν να πάνε μπροστά άνθρωποι καθαροί, άνθρωποι ειλικρινείς, συνεπείς με τα πιστεύω και τις αρχές τους, άνθρωποι που βλέπουμε καθημερινά στο δρόμο κι όχι μόνο σε τηλεοράσεις και φωτογραφίες, τότε σάς ζητώ την Κυριακή να με ψηφίσετε. Σας ζητώ να μού δώσετε μια ευκαιρία. Ν’ ακουστεί δυνατά και η δική μας φωνή εκεί που πρέπει ν’ ακουστεί.

Εδώ και κοντά 20 χρόνια οι συνάδελφοι μου κτηνίατροι απ’ όλη την Ελλάδα μ’ εκλέγουν Πρόεδρο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Και ποτέ δεν τους διέψευσα, γι’ αυτό με ψηφίζουν και με ξαναψηφίζουν. Και νομίζω ότι αυτό κάτι σημαίνει.

Έχοντας γυρίσει αυτές τις μέρες όλη την Αχαΐα, έχοντας συνομιλήσει με χιλιάδες ανθρώπους, έχω δυο βεβαιότητες. Πρώτον, ότι οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη ψηφίζοντας το αύριο και όχι το χθες. Ψηφίζοντας Κυριάκο Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία όπως κανείς ψηφίζει τον ηγέτη που τον οδήγησε σε ασφαλές αγκυροβόλιο μετά από μια θύελλα αλλά και τον ηγέτη που θα τον πάει με σιγουριά και χωρίς περιπέτειες στον προορισμό του. Και δεύτερον, με την βεβαιότητα ότι σ’ αυτές τις εκλογές όλοι εσείς, θα μού δώσετε τη δύναμη να είμαι στη Βουλή, να μεταφέρω εκεί τα δικά μας πιστεύω, τις δικές μας ανάγκες και προτεραιότητες. Ραντεβού την Κυριακή, λοιπόν, στην κάλπη πρώτα και στα επινίκια μετά. Μαζί, έτσι όπως πορευτήκαμε τόσα χρόνια, έτσι όπως θα πάμε και στο ακόμα καλύτερο μέλλον που έχουμε μπροστά μας. Τα δύσκολα πέρασαν. Μπροστά μας έχουμε μόνο όσα θα φέρει η τόλμη και η σταθερότητα. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά! Αυτό είναι το σύνθημα μας. Κι αυτό θα σηματοδοτήσει την πορεία μας. Έτσι θα πάμε. Δεν είναι υπόσχεση. Είναι αυτό που ήδη ζούμε και έχει ήδη αρχίσει ν’ αποφέρει καρπούς. Αν το αλλάξουμε, δεν θα ξέρουμε τι μάς περιμένει.

 

Διαβάστε επίσης