Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στην Achaia Clauss

Χορηγός επικοινωνίας το tempo24

Την Κυριακή 14 Μάιου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πολύεδρο στην Achaia Clauss. Η φετινή διοργάνωση έγινε  σε συνεργασία με την ΠΕΔ Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας με πολλές εκδηλώσεις για τους μικρούς αναγνώστες, φίλους των βιβλίων. Συμμετείχαν 10 συγγραφείς: η Ιωάννα Αραμπατζή , Άννα Δενδρινού , Βασιλική Δευτεραίου,  Σωτηρία Μπιλιανού, Θάλεια Τριανταφύλλου , Παναγιώτα Σμυρλή, Νεκτάριος Στελλάκης, Αγαθή Ρόδη, Φωτεινή Μυλωνά και ο πολυγραφότατος Φίλιππος Μανδηλαράς, τιμώμενος συγγραφέας του φετινού Φεστιβάλ και υποστηρικτής του συγκεκριμένου θεσμού, από το ξεκίνημα του πριν τριάντα χρόνια.

Συμμετείχαν επίσης οι εικαστικοί Χριστίνα Δημητροπούλου, Αναστασία Ντόντη, Ηλίας Παπανικολάου, ο μουσικός Γιώργος Ντούρης από το ωδείο Paganini και η δημοσιογράφος – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Ελένη Βασιλοπούλου.

Με πολλές δραστηριότητες, πάντα μέσα από τα βιβλία. εκπαιδευτικοί, εικαστικοί καλλιτέχνες, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιοί και μουσικοί δημιούργησαν και διασκέδασαν μαζί με τα παιδία. Η Έκθεση με βιβλία δραστηριοτήτων, γνώσεων και λογοτεχνικά, για παιδιά και εφήβους συγκέντρωσε επίσης το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Achaia Clauss και Χορηγοί επικοινωνίας: Juniors Club, tempo24.gr και η εφημερίδα Πελοπόννησος

Σχόλια για το Φεστιβάλ

Ο ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου «μία συνάντηση με την αθωότητα ! Τρύπωνα με ένα μπλοκ σχεδίου εκεί στους χώρους μιας άλλης διάστασης και σκιτσάριζα γρήγορα στιγμιότυπα ώστε να τα πάρουν με τη σειρά τους οι μικροί μου φίλοι και να τα γεμίσουν με χρώματα. Ας έχουμε οι καλλιτέχνες πάντοτε ανοιχτό τον ορίζοντά μας να βουτάμε και σε πράγματα με το στοιχείο της έκπληξης και του βιώματος και του μοιράσματος και επίσης της προσφοράς και της είσπραξης ζεστασιάς!»

Η συγγραφέας Σωτηρία Μπιλιανού «Ένα Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου που τα είχε όλα! Αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, συζητήσεις με τους συγγραφείς, χειροτεχνίες για τη γιορτή της μητέρας, ζωγραφική, μουσική κι ένα σωρό άλλα διαδραματίστηκαν χτες στον καταπληκτικό χώρο της Achaia Clauss Winery στην Πάτρα! Όμορφες συναντήσεις  υπέροχοι άνθρωποι (γονείς και συγγραφείς), χαμογελαστές φατσούλες που με γέμισαν αγάπη και φυσικά πολλά αξιόλογα βιβλία!

Στη δική μου γωνιά καθίσαμε μπροστά από την άμαξα και με αφορμή το παραμύθι μου Θα είμαι πάντα κοντά σου(εκδόσεις Παρισιάνος) κάναμε διαδραστική αφήγηση, παίξαμε κινητικά παιχνίδια και ζωγραφίσαμε κάρτες για τη Γιορτή της μητέρας. Μεγάλη μου χαρά και τιμή που συμμετείχα και εγώ και ευχαριστώ θερμά την αεικίνητη κα Ολγα Νικολοπουλου και το Πολύεδρο γράμματα τέχνες για την πρόσκληση, την υποστήριξη και την άψογη οργάνωση».