Εκδήλωση για τη Μητέρα από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο ΔΑΝΙΗΛΙΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ

Σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας. 

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα δημώδες ποίημα για την μητέρα που απήγγειλε μέσα από την ευαίσθητη ψυχή της, η 14χρονη Αιμιλία Τσούλου. 

Στη συνέχεια προλόγισαν η κ. Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και η κ. Ελένη Γκέκα, Πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας ΔΑΝΙΗΛΙΣ. Ακολούθησαν δυο 

χορογραφίες βαλς και τανγκό από τους επαγγελματίες χορευτές Πόλυ Καραθανάση και Σταύρο Κουτουλογένη από τη Σχολή χορού ΕΜΜΕΛΕΙΑ. Το λόγο πήρε η κ. Βησσαρία Ραμμοπούλου Ζορμπά, Εκπαιδευτικός, Λογοτέχνης, η οποία έκανε μια εμπεριστατωμένη ομιλία  με θέμα: "Η αποτύπωση της μητρικής μορφής στο Μύθο, στο Λόγο και στην Τέχνη" 

gio_2180.jpg

Έπειτα, ακούστηκαν ποιήματα αφιερωμένα στη μητέρα με απαγγελίες από την  Μαρία Αναλυτή, Μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών, Ήρα Κουρή, Φιλόλογο και Λάκη Βανταράκη, Λογοτέχνη. 

Τη σκυτάλη πήρε η Παιδική Χορωδία της  Καθηγήτριας Μουσικής του Ωδείου Μότσαρτ κ. Αμαλίας Αντωνοπούλου, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ερμηνεύοντας τραγούδια από την Ελληνική και ξένη δισκογραφία, με μελωδικές φωνές και άρτια εμφάνιση.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από την κ. Τασία Μανωλοπούλου, Πρόεδρο της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων  και η τιμητική βράβευση πολύτεκνων μητέρων για την προσφορά τους στην Πατρίδα και την Κοινωνία. 

Οι βραβευθείσες είναι:

. Μαγκαφά Βακιρτζόγλου Βασιλική 

  (9 παιδιά)        

. Μπαιλού Φύτρου Χριστοφόρα (9 παιδιά) 

. Κούστη Ανδριάνα Πατέλη (9 παιδιά) 

. Ευθυμιοπούλου Γασπαρινάτου Χριστίνα

  (8 παιδιά) 

. Μπαλαρούτσου Γεροδήμου Κωνσταντίνα 

  (8 παιδιά) 

. Αργίτη Ξανθοπούλου Δέσποινα  
  (7 παιδιά) 

.Καριωτέλλη Μαρτσέκη Παρασκευή

  (7 παιδιά) 

gio_1812.jpg

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο γνωστός μαέστρος Νίκος Λέκκας, με Ελληνικό και Γαλλικό ρεπερτόριο αφιερωμένο στη μητέρα. Τον πλαισίωσαν η εξαιρετική ερμηνεύτρια Βασιλική Τζάρα, ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Παναγιώτης Αθανασίου και ο ταλαντούχος συνθέτης-ερμηνευτής Γιώργος Χουρδούμης. 

Την αίθουσα της εκδήλωσης διακόσμησε με εικαστικά έργα του εμπνευσμένα από τη μητρική μορφή, ο καταξιωμένος Ζωγράφος Κώστας Αρταβάνης. 

Οπτικό ακουστικό υλικό: Άννη Λιβαθινού, Νηπιαγωγός

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο τηλεοπτικός παραγωγός  Αχιλλέας Παπαδιονυσίου 

gio_2365.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ