Το αποτύπωμα

Της Ελένης Αδαμοπούλου*

 

Κάθε άνθρωπος γεννήθηκε για να είναι μοναδικός , για να αποτελέσει μια μοναδική προσωπικότητα .

Καθώς μεγαλώνουμε αρχίζουμε να αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον και τους άλλους γύρω μας και προσπαθούμε να ενταχθούμε , να «χωρέσουμε» , να βρούμε τη θέση μας σε αυτόν τον κόσμο… να Κοινωνήσουμε με τους άλλους…., Εντασσόμενοι στην κοινωνία οφείλουμε να βρούμε το / τα ταλέντα μας… πού είμαστε καλοί.

Καθένας μας έχει τουλάχιστον ένα ταλέντο και η υποχρέωση της οικογένειας , του σχολείου , της κοινωνίας ειναι να τον βοηθήσει να το ανακαλύψει ….. της πολιτείας η υποχρέωση ειναι να τον βοηθήσει να το αναδείξει και να ξεπεράσει τα εμπόδια ( οικονομικα, γραφειοκρατικά, κλπ) , ώστε αυτό το ξεχωριστό ταλέντο να ωφελήσει το κοινωνικό σύνολο ….κι έτσι δημιουργείται το ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ του καθενός μας…..έτσι γράφεται η ιστορία του κόσμου.

Όταν αυτό δεν συμβαίνει γιατί είτε η οικογένεια είτε το σχολείο είτε η κοινωνία είτε η πολιτεία δεν φροντίζουν είτε -φεύ !- γιατί έρχεται πρόωρος ο θάνατος … δεν αφήνουμε αποτυπώματα, δεν γράφουμε ιστορια, ισοπεδωνόμαστε και από πρόσωπα γινομαστε απλώς νούμερα σε στατιστικές.

Ζήσαμε θάνατο νέων , ζήσαμε απαξίωση της παιδείας , ζήσαμε αναξιοκρατία στην κοινωνία λόγω κακής πολιτικής , ζήσαμε φτωχοποίηση της μέσης οικογένειας.

Ας προσπαθήσουμε ο καθένας μας να αφήσει το δικό του ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ.

Ας επαναπροσδιοριστούμε ως άνθρωποι…

 

*Η Ελένη Αδαμοπούλου - Κωστακιώτη είναι γιατρός, υποψήφια βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης