ΚΚΕ: Μόνοι τους υπέρ της εκπαίδευσης της αγοράς και όλοι μας υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας!

"Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο Harvard και το "ΙΕΚ Φούφουτος" είναι ουσιαστικά παραπλανητικός"

«Η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, σε συνέχεια παρόμοιων τοποθετήσεων, ότι "αν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχουν εδώ μη κρατικά πανεπιστήμια τύπου Harvard, είμαι έτοιμος να το συζητήσω", όχι μόνο ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη κρατικών-ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά υιοθετεί και την επιχειρηματολογία εκείνων, όπως η ΝΔ, που εδώ και χρόνια σπρώχνουν σε αυτή την κατεύθυνση».

«Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο Harvard και το "ΙΕΚ Φούφουτος" είναι ουσιαστικά παραπλανητικός, γιατί σε συνθήκες που η πρόσβαση στη μόρφωση γίνεται με όρους αγοράς και τσέπης, μπορεί να υπάρχουν και πανεπιστήμια τύπου Harvard για λίγους κι εκλεκτούς και "ΙΕΚ Φούφουτος", αλλά και ένα εμπορευματοποιημένο δημόσιο πανεπιστήμιο για τους νέους των λαϊκών στρωμάτων. Πρόκειται για λογικές και πολιτικές που οι φοιτητές αντιπαλεύουν εδώ και χρόνια, όπως ήταν οι μεγάλοι αγώνες της γενιάς του "άρθρου 16"», επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Θυμίζουμε, επίσης, ότι η κ. Κεραμέως πρόλαβε τον κ. Τσίπρα και υποδέχτηκε το Harvard ανάμεσα σε άλλα αμερικάνικα πανεπιστήμια, διαμορφώνοντας τους όρους για μια αγορά πτυχίων πολλών κατηγοριών και ανάλογα με την τσέπη, υλοποιώντας τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο της ΝΔ», προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Απέναντι στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που θέλουν την πανεπιστημιακή μόρφωση εμπόρευμα, μόνο το ΚΚΕ πρεσβεύει το πραγματικά φιλολαϊκό: αποκλειστικά δημόσιες πανεπιστημιακές σπουδές και πτυχία με αξία. Με απλά λόγια: Μόνοι τους υπέρ της εκπαίδευσης της αγοράς και όλοι μας, υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας! Τώρα ΚΚΕ».

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης