Cupcakes λεμόνι

Μια ανάλαφρη αλλά και γευστική επιλογή

Υλικά

Cupcakes:

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι γάλα

2 ½ κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Κρέμα λεμονιού:

2 φλιτζάνια παγωμένη κρέμα γάλακτος με λιγότερα λιπαρά

¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Στρώνετε 30 θήκες για cupcakes με χάρτινες θήκες.

Προετοιμάστε τα cupcakes: Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα άλλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη για να ενσωματωθούν. Ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.

Χτυπήστε απαλά το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, 1/3 κάθε φορά, εναλλάσσοντας με 1/2 του γάλακτος και 1/2 του χυμού λεμονιού μετά από κάθε μία από τις δύο πρώτες προσθήκες αλευριού. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, μην το παρακάνετε.

Γεμίστε τα προετοιμασμένα φορμάκια για cupcakes με το μείγμα κατά τα 3/4 και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, περίπου 17 λεπτά. Αφήστε τα cupcakes να κρυώσουν στις φόρμες πριν τα βγάλετε για να κρυώσουν σε σχάρα, περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα παγωμένο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού, λίγο-λίγο, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ σε υψηλή και χτυπήστε μέχρι το γλάσο να σχηματίσει μαλακές κορυφές, περίπου 5 λεπτά. Απλώστε το γλάσο στα κρυωμένα cupcakes. Βάλτε στο ψυγείο τα περισσευούμενα.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης