Συνάντηση Ζελένσκι με πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

13/05/2023 | 21:32

 

Η συνάντηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, διήρκεσε σαράντα λεπτά. Ο ποντίφικας έσφιξε το χέρι στον Ζελένσκι και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή αυτή και εκείνος απάντησε ότι «πρόκειται για μεγάλη τιμή».

Όπως έγινε γνωστό, ο Φραγκίσκος δώρισε στον πρόεδρο της Ουκρανίας ένα γλυπτό σε χαλκό. Πρόκειται για κλάδο ελαίας, παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης. Ο δε αρχηγός του ουκρανικού κράτους έφερε μαζί του ως δώρο μια Παναγία, φτιαγμένη από αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ο Ζελένσκι πριν από λίγο αναχώρησε από το Βατικανό, με προορισμό τα στούντιο της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, όπου στις 18:30 τοπική ώρα θα είναι φιλοξενούμενος δημοσιογραφικής εκπομπής.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της