Έκκληση Τσούμπερ στον κόσμο της ΑΕΚ: «Να μην μπουν στον αγωνιστικό χώρο»

 

Δεκάδες χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ ετοιμάζονται για φιέστα την Κυριακή (14/5) στο ματς με το Βόλο. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του ετοιμάζονται για... αγώνα, αφού κανείς τους δεν έχει λησμονήσει ότι για να ολοκληρωθεί ο άθλος της κατάκτησης του τίτλου, η Ένωση πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Έτσι, τα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση είναι δύο: αφενός να μην υπάρχει αγωνιστικός εφησυχασμός, αφετέρου να μην τεθεί σε κίνδυνο η προσπάθεια της ομάδας με πιθανή τιμωρία.

Γι' αυτό και ο Στίβεν Τσούμπερ στις σημερινές του δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote TV έσπευσε να παρακαλέσει τον κόσμο να είναι προσεκτικός.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους, ότι ακόμη και μετά το τέλος του αγώνα να μείνουν ψύχραιμοι. Να μην μπουν στον αγωνιστικό χώρο, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για εμάς, για όλη την ομάδα, προκειμένου να έχουμε μια όμορφη γιορτή» είπε ο Ελβετός, ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας στην εφετινή σεζόν.

Όσο για τον Ματίας Αλμέιδα, στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι η ομάδα του προετοιμάζεται κανονικά, όπως σε κάθε ματς πρωταθλήματος.

«Εγώ αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές είναι αυτό που κάνω κάθε φορά πριν από κάθε παιχνίδι. Ίδια προπόνηση, ίδιος χρόνος προπόνησης, ίδια αφοσίωση. Καταλαβαίνω την ευφορία που μπορεί να υπάρχει πριν από αυτό το παιχνίδι, αλλά εγώ επικεντρώνομαι πάντα στους αντιπάλους. Οπότε, εμείς αυτό που κάνουμε είναι να προετοιμάζουμε το παιχνίδι γιατί χρειάζεται είτε να το κερδίσουμε, είτε να πάρουμε ισοπαλία για να βγούμε πρωταθλητές. Στα παιχνίδια μπαίνεις για να παίξεις, οπότε θα παίξουμε. Έχω ενημερωθεί ότι υπήρξε ένας αγώνας της ομάδας στο παρελθόν, ένας αγώνας που είχε τελειώσει χωρίς ευτυχές τέλος. Εγώ θέλω να είμαι μέρος ενός τέλους που θα είναι ευτυχές. Γι’ αυτό τα λαμβάνω όλα με προσοχή, με ηρεμία και περιμένω την Κυριακή με πολλή όρεξη».

Όσον αφορά τους πανηγυρισμούς της περασμένης Δευτέρας μετά τη νίκη επί του Άρη, είπε: «Εγώ ζω τα πάντα με ηρεμία και απορροφώ τα πράγματα με πολλή αγάπη. Αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Φυσικά, αναγνωρίζω αυτή τη χαρά γιατί έναν χρόνο πριν η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης στο παιχνίδι με τον Άρη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, από τη μία έχεις το θλιμμένο πρόσωπο και από την άλλη το χαρούμενο. Κι αν προσθέσουμε ότι εμείς μετά από αυτό το ματς βρεθήκαμε στην πρώτη θέση, τότε είναι αναπόφευκτη αυτή η ευφορία που υπήρξε στους οπαδούς. Τώρα, όμως, εμείς που προχωράμε κι έχουμε μπει σε αυτό το πρότζεκτ, σε αυτή τη διαδικασία, είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να μεταφέρουμε σε όλους ταπεινότητα και ψυχραιμία γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Και αυτοπεποίθηση για να το καταφέρουμε».

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης