Τουρκικές εκλογές: Μετά τις φήμες για ροζ βίντεο αποσύρεται ο Ιντζέ

Παίρνει πόντους ο Κιλιτσντάρογλου

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του ανακοίνωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ - εξέλιξη που δίνει πόντους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται πλέον «αγκαλιά με την προεδρία»: Ο Ιντζέ προέρχεται από το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου και όλο το τελευταίο  διάστημα οι αναλυτές τόνιζαν ότι η υποψηφιότητά του έκοβε ψήφους, οδηγώντας τις εκλογές για την προεδρία της Τουρκίας στον δεύτερο γύρο. 

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα). «Αυτά που έχω δει τις τελευταίες 45 ημέρες, δεν τα έχω δει τα τελευταία 45 χρόνια» είπε ο Ιντζέ, κάνοντας λόγο για μοντάζ σε ροζ βίντεο, που έγινε από το Ισραήλ. «Εδώ και 45 ημέρες υπάρχει μία δολοφονία χαρακτήρα. Παίρνουν μία εικόνα από πορνογραφική ιστοσελίδα και τη δημοσιεύουν» είπε. 

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ιντζέ συγκέντρωνε περίπου το 2% των ψήφων, το ποσοστό που λείπει δηλαδή από τον Κιλιτσντάρογλου για να βγει νικητής και μάλιστα από τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης. 

Χθες και εν μέσω φημών, ο Ιντζέ ακύρωσε χθες τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο Ιντζέ δεχόταν τις τελευταίες ημέρες πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών. Μέσω twitter δέχθηκε απειλές ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο, με το οποίο εμπλέκεται σε σεξουαλική υπόθεση.

Χθες, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε χτες να στηρίξει την Συμμαχία του Έθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας ,να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρομιά από την πολιτική» δήλωσε.

Για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιντζέ ήταν ένα κρίσιμο πλεονέκτημα και η κυβέρνηση είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να αυξήσει την προβολή της εκστρατείας του. 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης