Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στα όσα είπε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει:

Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «όχημα» του την επικοινωνία και την διαστρέβλωση και μαζί με υπουργούς και υφυπουργούς περιφέρεται σαν «θίασος» σε κάθε του περιοδεία κάνοντας το άσπρο - μαύρο, είναι γνωστό. Ακολούθησε την ίδια τακτική στην Αχαΐα, για δεύτερη φορά μετά την προηγούμενη επίσκεψη του τον Νοέμβριο του 2022. Αυτή τη φορά, στην προεκλογική ομιλία του στην Πάτρα «καταδέχθηκε» να αφιερώσει δυόμιση περίπου λεπτά στα προβλήματα της περιοχής και στις αγωνίες των πολιτών της, από τα 50 που κράτησε στο σύνολό της.

Μιλώντας για έργα - μακέτες και για σχέδια επί χάρτου, κάνοντας εξαγγελίες για όσα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στην τετραετία του ως Πρωθυπουργός και τα οποία μετάθεσε χρονικά στο μέλλον, μας ζήτησε την ανανέωση της θητείας του. Αλλά και εφευρίσκοντας «σενάρια» για να κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έργα ξεκίνησαν την περίοδο 2015 – 2019 αλλά η δική του κυβέρνηση σταμάτησε!

Η ΕΟ Πατρών-Πύργου που είχε δρομολογηθεί από την  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι σήμερα σε λειτουργία, μας είπε ότι ΘΑ είναι έτοιμη στις αρχές του 2025 και βέβαια ξέχασε να μας πει ότι με το σχεδιασμό της κυβέρνησής του θα πληρώνουμε πανάκριβα διόδια.

Μας είπε (άλλη μια φορά) ότι το τρένο ΘΑ υπογειοποιηθεί για 5,2 χλμ και γρήγορα θα φτάσει στο νέο λιμάνι, ενώ επί 4 χρόνια όχι μόνον δεν δρομολογήθηκε το έργο αλλά το τρένο δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε μέχρι το Ρίο.

Η ύδρευση της Πάτρας ΘΑ αντιμετωπιστεί με το φράγμα του Πείρου (προφανώς με τη συνδρομή κάποιου ιδιώτη που θα αναλάβει μόνιμα τη διαχείρισή του), το λιμάνι ΘΑ αναβαθμιστεί, το συγκρότημα Λαδόπουλου ΘΑ αναπλαστεί (παρόλο που τίποτε δεν έγινε, ενώ το έργο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει από το 2019), το Καραμανδάνειο ΘΑ εκσυγχρονιστεί (την ίδια ώρα που το εγκαταλείψαν ώστε να έχει σήμερα δραματικές ελλείψεις, όπως άλλωστε και πάμπολλα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής και της χώρας). Όλα αυτά και πολλά άλλα γενικά και αόριστα ευχολόγια, κάτι ανάλογο με την αύξηση των μισθών κατά 25% που ΘΑ γίνει μέχρι το τέλος της επόμενης τετραετίας.

Ενώ δεν βρήκε το χρόνο να πει μισή κουβέντα για την άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από το Φράγμα του Πηνειού, πάρα τις υποτιθέμενες υποσχέσεις του στην τελευταία του επίσκεψη στην περιοχή.

Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη έλαμψε δια της απουσίας της και η περιοχή της Αιγιάλειας. Καμία αναφορά για το απειλούμενο κλείσιμο του εργοστασίου της ΕΒΟ στο Αίγιο λόγω της εγκατάλειψης του από την κυβέρνηση της ΝΔ. Καθώς επίσης και ούτε μια λέξη για τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τους σταφιδοπαραγωγούς με τις αδιάθετες ποσότητες της σταφίδας.

Όμως οι πολίτες της Αχαΐας ξέρουν. Την απάντηση θα την δώσουν στον κ. Μητσοτάκη, στις 21 του Μάη, λέγοντας του: «ΩΣ ΕΔΩ».

Ο Ελληνικός Λαός και οι πολίτες της Αχαΐας θα τον απαλλάξουν από την υποχρέωση να επιδίδεται σε επικοινωνιακά σόου και τεχνάσματα, αδιαφορώντας για τα δεινά που προκάλεσε, για τα πολλαπλά καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, μαζί και τους πολίτες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας.

Η Προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα φέρει ξανά την Ελπίδα και θα αποκαταστήσει την Δικαιοσύνη Παντού.

Διαβάστε επίσης