«Poor Things»: Οι πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

 

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο «Poor Things», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το στούντιο της Searchlight, σύμφωνα με το Deadline, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει και το παγκόσμιο ταξίδι της πολυαναμενόμενης ταινίας του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη.

Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική προσαρμογή του ομότιτλου βιβλίου του Alasdair Gray του 1992, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τη «μούσα» του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν.

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία της Μπέλα, μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Γουίλεμ Νταφόε).

Υπό την προστασία του Baxter, η Μπέλα ανυπομονεί να μάθει τι εστί ζωή. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Μπέλα το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Μαρκ Ράφαλο), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους.

Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Μπέλα αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλεϊ, Ράμι Γιούσεφ και Μαρκ Ράφαλο, με την αμερικανική επιτροπή λογοκρισίας να την χαρακτηρίζει «R» (ακατάλληλη για ανηλίκους) με δικαιολογία το γραφικό γυμνό, το έντονα σεξουαλικό περιεχόμενο, τη βία και την απρεπή φρασεολογία. Για την ευρωπαϊκή αγορά, πάντως, όλα αυτά μοιάζουν με την καλύτερη διαφήμιση.

Επιπλέον, με δεδομένη τη φθινοπωρινή κυκλοφορία του «Poor Things», δεν είναι απίθανο το φιλμ να πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας (30/8-9/9).