Μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να τα λούζετε;

Μπορεί το συχνό λούσιμο να βλάψει τα μαλλιά μου;

Για μια τόσο απλή πράξη, το λούσιμο των μαλλιών μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Ανάμεσα στο να υπολογίζετε πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας και να παρακολουθείτε τις νέες τάσεις των προϊόντων, η διαδικασία αρχίζει να περιπλέκεται.

Τι γίνετε αν λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα;

Υπάρχει κάτι αναζωογονητικό σε αυτή την αίσθηση καθαριότητας μετά το μπάνιο. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές γυναίκες λούζουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα. Αλλά πόσο καλή ιδέα είναι το καθημερινό σαπούνισμα;

Σκεφτείτε το πλύσιμο των μαλλιών σας όπως το πλύσιμο του προσώπου σας.

Είναι απαραίτητο μέρος της ρουτίνας σας, αλλά αν το παρακάνετε μπορεί να διαταράξετε ακούσια τη φυσική ισορροπία του σώματός σας με τα υγιή έλαια που βοηθούν στην ενυδάτωση.

Το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μαλλιά. Μπορεί να κάνει τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα και να οδηγήσει σε ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, διογκώνονται, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα, και το σαπούνισμα μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα της τρίχας (το εξωτερικό στρώμα). Αυτό κάνει τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά όταν στεγνώνουν, τα κάνει πιο δύσκολο να χτενιστούν και αυξάνει τις πιθανότητες να αποκτήσουν ψαλίδα.

Για μερικούς ανθρώπους με ευαισθησία, το πολύ συχνό πλύσιμο των μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα και φαγούρα. Από την άλλη αν δεν λούζετε συχνά τα μαλλιά σας, το λάδι του τριχωτού της κεφαλής τείνει να συσσωρεύεται. Αυτό προκαλεί λιπαρότητα των μαλλιών και μπορεί να προωθήσει την πιτυρίδα.

Πόσο συχνά πρέπει τελικά να λούζετε τα μαλλιά σας;

Το πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος των μαλλιών και η προσωπική σας ρουτίνα. Αν σας αρέσει να λούζετε τα μαλλιά σας πιο συχνά, ένας καλός κανόνας είναι να αφήνετε τουλάχιστον δύο έως τρεις ημέρες μεταξύ των λούσεων.

Αν έχετε σγουρά ή πιο ξηρά μαλλιά μπορείτε να περάσετε και πέντε έως επτά ημέρες μεταξύ λουσίματος. Τα βαμμένα μαλλιά θα πρέπει επίσης να λούζονται λιγότερο συχνά. Δοκιμάστε μια ενυδατική φόρμουλα χωρίς θειικά άλατα.

Εξάλλου, το χρώμα ξεθωριάζει λίγο με κάθε λούσιμο, οπότε μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της βαφής σας λούζοντας τα μαλλιά σας μόνο κάθε δεύτερη ή κάθε τρεις ημέρες.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης