Άστατος ο καιρός και το επόμενο 24ωρο - Πού θα χτυπήσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες

Ανατολικότερα μεταφέρονται τα φαινόμενα, καθώς ο καιρός θα παραμείνει άστατος και το επόμενο 24ωρο, επηρεάζοντας κυρίως την ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Κυκλάδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο αλλά και την Κρήτη.

Στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Αντίθετα, αρκετή ηλιοφάνεια θα έχουν η δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα. Οι άνεμοι θα αλλάξουν σε βοριάδες, ενώ η θερμοκρασία σε δυτικά και βόρεια θα φτάσει μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες η Αττική θα εμφανίσει συννεφιά, ενώ μπόρες, βροχές ή και τοπικές καταιγίδες αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα, με τα φαινόμενα να αρχίσουν να εξασθενούν το από απόγευμα.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ενώ δεν αποκλείεται στα ανατολικά να φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 20 βαθμών Κελσίου.

Με αρκετή ηλιοφάνεια θα ξεκινήσουν την ημέρα Θεσσαλονίκη και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι και έπειτα θα συννεφιάσει και κυρίως σε ορεινά – ημιορεινά θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Με αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ αναμένονται μόνο λίγες και ολιγόλεπτες μπόρες. Λίγο περισσότερες μπόρες θα σημειωθούν στην Κρήτη.

 

Διαβάστε επίσης