Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Αντίστροφη μέτρηση για τη στέψη στις 6 Μαΐου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι εκείνος που μαζί με τους επισκόπους θα φορέσει το χιτώνα στον βασιλιά Κάρολο, ενώ στη συνέχεια θα γονατίσει μπροστά του και θα ορκιστεί πίστη στο νέο βασιλιά. Ενεργό ρόλο θα έχει και ο 9χρονος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ, που θα είναι ακόλουθος τιμής στο πλευρό του νέου βασιλιά.

Μόνος παραγκωνισμένος ο Χάρι ο οποίος θα καθίσει στα πίσω καθίσματα και δεν θα φοράει στολή, καθώς έχει παραιτηθεί από τα καθήκοντά του με το ερώτημα να παραμένει για το εάν θα παρευρεθεί στον επίσημο χαιρετισμό της βασιλικής οικογένειας από το μπαλκονι του Μπάκιγχαμ.

«Βλάπτουν διαρκώς τη μοναρχία και τη βασιλική οικογένεια και την τελευταία στιγμή ο Χάρι λέει πως θα πάει στη στέψη. Ξέρετε γιατί το κάνει; Υποψιάζομαι ότι το κάνει γιατί του είπε η Μέγκαν ‘φρόντισε να πας, να ανέβεις στο μπαλκόνι’ γιατί η εμπορική επιχείρησή μας εξαρτάται από το να είσαι ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας» δήλωσε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Πιρς Μόργκαν.

Είκοσι επτά εκατομμύρια Βρετανοί και 300.000.000 τηλεθεατές παγκοσμίως αναμένεται να παρακολουθήσουν την στέψη του βασιλιά Καρόλου και πολλοί έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν μέχρι το Λονδίνο για να δουν από κοντά τι θα συμβαίνει στην Ιστορική μέρα στο παλάτι με τους επιχειρηματίες να έχουν δημιουργήσει από κούπες και αναμνηστικά μέχρι μπύρες και χαβιάρι με την εικόνα του νέου βασιλιά ελπίζοντας να εισπράξουν κέρδη από τους λάτρεις της βασιλείας.

Όπως εκτιμάται η στέψη του Καρόλου αναμένεται να κοστίσει 110 εκατομμύρια ευρώ ποσό αρκετά μεγάλο παρά τον μικρό αριθμό καλεσμένων.

Η Βρετανική κυβέρνηση θα πληρώσει το κόστος της τελετής, χρησιμοποιώντας τα λεφτά των φορολογούμενων ελπίζοντας ότι θα αποζημιωθεί από την άφιξη των τουριστών.

Την προηγούμενη μέρα αλλά την ημέρα της στέψης αναμένεται να στηθεί ένα ατελείωτο πάρτυ.

Ανάμεσα στους διάσημους προσκεκλημένους ο Τομ Κρουζ, αλλά και ο Γουίνι το αρκουδάκι που θα εμφανιστεί στη συναυλία μετά τη στέψη.

megatv.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ