Πρωτομαγιά με… ομπρέλες: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

«Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός την Πρωτομαγιά σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου. Από την Τρίτη (2/5) και τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και βροχερός με καταιγίδες κατά τόπους» λέει στο CNN Greece, o μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής (30/4) αναμένονται μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, δηλαδή στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης.

«Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές και αρκετή ζέστη με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αναμένονται λίγες συννεφιές με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 30 Απριλίου», λέει ο κ. Μαρουσάκης ενώ στη Θεσσαλονίκη «προβλέπονται καταιγίδες το απόγευμα της Κυριακής», κατά τον ίδιο.

Όσον αφορά την Πρωτομαγιά ο καιρός αναμένεται να είναι συννεφιασμένος ενώ προβλέπεται να βρέξει τοπικά, ωστόσο από την Τρίτη (2/5) έως και την Πέμπτη (4/5) αναμένονται περισσότερες βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

«Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένουμε κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο», λέει ο ίδιος ενώ αναφέρει ότι «πιο βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στο Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα έχουμε κυρίως ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι γενικά δεν προβληματίζουν, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς Κελσίου κυρίως τις μεσημβρινές ώρες».

«Στην Αττική αναμένονται λίγες βροχές προς το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, όπως και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Από την Τρίτη (2/5) θα έχουμε περισσότερες βροχές και καταιγίδες, ομοίως την Τετάρτη (3/5) και την Πέμπτη (4/5)», προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.