Τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε η υπ. βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Αθηνά Τραχήλη

Τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε η υπ. βουλευτής της Ν.Δ. Αχαΐας Αθηνά Τραχήλη.

«Αναδεικνύουμε τους θρησκευτικούς μας θησαυρούς»

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε την Πέμπτη 27/4/2023 η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, κτηνίατρος Αθηνά Ευαγ. Τραχήλη στο πλαίσιο της περιοδείας της σε όλο το νομό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη η κα Τραχήλη αφού ζήτησε την ευλογία του και τις ευχές του εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση για την ολοκλήρωσης των εργασιών αναβάθμισης του ιερού προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής που αποτελεί καύχημα όχι μόνον για την Αιγιάλεια και όλη την Αχαΐα αλλά και για όλη τη χώρα,

«Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν για την αποκατάσταση του ναού, τη συντήρηση του διακόσμου στο εσωτερικό του, την ανάδειξή του και την εξασφάλιση πρόσβασης ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία ανοίγει μια καινούργια σελίδα για την τοπική Εκκλησία και για την περιοχή της Αιγιάλειας. Η Παναγία η Τρυπητή επιστρέφοντας στο θρόνο της χαρίζει ευλογία και χάρη σε όλους μας. Ήταν οφειλόμενο χρέος της πολιτείας να διασώσει ένα θρησκευτικό προσκύνημα πανελλήνιας εμβέλειας και έναν πνευματικό χώρο στον οποίο καταφθάνουν πλήθη προσκυνητών από κάθε γωνιά της χώρας. Πρόκειται για ένα από τα από πολλά και αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία που έχει η Αχαΐα και οφείλουμε να τα αναδείξουμε. Ο προσκυνηματικός τουρισμός έχει τεράστια προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει με έργα πως στηρίζει τους πνευματικούς θησαυρούς του τόπου μας» ανέφερε σε δήλωσή της η κα Τραχήλη.

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.Ιερώνυμος προσέφερε στην κα Τραχήλη μια εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής και το λεύκωμα με την ιστορία της θαυματουργής εικόνας και του προσκυνήματος που δεσπόζει στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου.

 

 

Διαβάστε επίσης