Νίκος Νικολόπουλος: «Αυτά είναι παραμύθια» - Διαψεύδει μυστική συμφωνία με Κασιδιάρη για κάθοδο στις εκλογές

Τα σενάρια πυροδοτήθηκαν όταν έγινε προσθήκη της λέξης «Έλληνες» στο όνομα του κόμματος του

Διαψεύδει τα σενάρια περί μυστικής συμφωνίας με τον Ηλία Κασιδιάρη για κάθοδο στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος», ο οποίος κατέθεσε φάκελο με την υποψηφιότητα του κόμματος στον Άρειο Πάγο την Τετάρτη, μιλώντας στο enikos.gr είπε ότι «κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι παραμύθια».

Τα σενάρια πυροδοτήθηκαν όταν έγινε προσθήκη της λέξης «Έλληνες» στο όνομα του κόμματος του Νίκου Νικολόπουλου και αλλαγή του σήματος, στο οποίο εκτός από τον πυρσό προστέθηκε και η ελληνική σημαία. Πολλοί είναι εκείνοι που συνέδεσαν το «Έλληνες» με το μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη και το ερμήνευσαν ως ακόμη μια προσπάθεια να βρει ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» έναν τρόπο να κατέβει στις εκλογές και να αποφύγει τυχόν δικαστικό “μπλόκο”. Μάλιστα μίλησαν για δήλωση στήριξης στον Νίκο Νικολόπουλο αν τελικά τον «μπλοκάρει» ο Άρειος Πάγος και για συμμετοχή υποψηφίων του στο κόμμα του κ. Νικολόπουλου, χωρίς βέβαια ο ίδιος να είναι υποψήφιος.

Σε ερώτηση του enikos.gr, γιατί επέλεξε να αλλάξει το όνομα και το σήμα του κόμματος που μέχρι πρότινος ήταν «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος», ο κ. Νικολόπουλος απάντησε ότι «το “Έλληνες” δεν υποκρύπτει συμφωνία. Ίδρυσα το κόμμα μου πριν από 12 χρόνια και έχει λάβει μέρος σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις. Η ονομασία παραπέμπει σε άλλα πολιτικά κόμματα που χρησιμοποιούν την εθνικότητα, όπως οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «έπρεπε χθες να καταθέσω τον φάκελο της υποψηφιότητας στον Άρειο Πάγο και το σήμα μου είναι ο πυρσός. Πρόσθεσα την ελληνική σημαία όχι για τον Κασιδιάρη, αλλά επειδή εδώ και χρόνια στην εκπομπή που παρουσιάζω, «πέφτει» κάποια στιγμή η ελληνική σημαία και ήθελα να το προσθέσω και για το κόμμα. Άλλωστε έβαλα και τη φωτογραφία μου έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιοι δουν το όνομά μου και δεν κάνουν τον συνειρμό ότι είμαι εγώ, να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος είμαι».

Νίκος Νικολόπουλος- νέο σήμα

Ο κ. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι κατεβαίνει στις εκλογές της 21ης Μαΐου με το Κίνημα Δανειοληπτών Υπέρβαση του οικονομολόγου Κυριάκου Τόμπρα, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Επίσης ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, σύμφωνα με το site του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» αναλαμβάνει αντιπρόεδρος και θα κατέβει υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής.

 «Συζητήσαμε με τον Κανελλόπουλο»

Ο Νίκος Νικολόπουλος επιβεβαίωσε στο enikos.gr ότι είχε συζητήσει με τον εισαγγελέα, Αναστάσιο Κανελλόπουλο για σύμπραξη, η οποία όμως δεν ευδοκίμησε.

«Με πήρε τηλέφωνο επειδή και εκείνος είναι από την Αχαΐα και μου πρότεινε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί ενόψει των εκλογών» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Αυτό συνέβη, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν τελικά ο κ. Κανελλόπουλος αποφάσισε να κατέβει αυτόνομα με το «ΕΑΝ» στις εκλογές, αίροντας την αρχική απόφασή του να ηγηθεί των «Ελλήνων» του Κασιδιάρη.

Όπως υποστήριξε, «για τρεις ημέρες κράτησε αυτό, καθώς άκουσα μετά κάποιες δηλώσεις του με τις οποίες δεν συμφωνούσα και τελικά αποφάσισα να κατέβω αυτόνομα».

Διαβάστε επίσης