Ο Αντώνης Χαραοκόπος στο συνέδριο για σπάνιες παθήσεις ΦΩΤΟ

 

Στην τοποθέτησή του σε συνέδριο ο περιφερειακός σύμβουλος , πρώην αντιπεριφερειάρχης υγείας Αντώνης Χαροκόπος ανέφερε: 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στο συνέδριο
που υλοποιεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων, το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας και την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα Αχαΐας.
Επίσης, αιγίδα έχουν παραχωρήσει και τους ευχαριστούμε θερμά το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με τη στήριξη της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών/Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το συνέδριο αποτελεί πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων καλύπτοντας σε ιατρικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο τις σπάνιες αναπηρίες.
Είναι σημαντικό ότι βρίσκονται μαζί μας έγκριτοι και έμπειροι επιστήμονες, στελέχη του αναπηρικού κινήματος.
Λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν στον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Γιάννη Βαρδακαστάνη να παραβρεθεί και σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς.
Μιλώντας για δικαιώματα θα ήθελα να σταθώ πολύ σύντομα και στον όρο «ασθενείς» που χρησιμοποιείται πρόσφατα ο οποίος θεωρώ ότι καταδεικνύει την αδυναμία και έρχεται σε αντίθεση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των ατόμων με αναπηρία και των χρονίως πασχόντων, ειδικά σε μία περίοδο το αναπηρικό κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Μπορεί να χαρακτηρίζονται οι παθήσεις σπάνιες αλλά ο αριθμός των πολιτών έχει μία σπάνια αναπηρία είναι μεγάλος και πρέπει να αναδειχθεί η ανάγκη ισότιμης πρόσβασής τους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Πιστεύω ότι με το σημερινό συνέδριο θα λυθούν απορίες, θα υπάρξει διάλογος και αξιοποιώντας την εμπειρία των ομιλητών θα ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω καταλήγοντας και πάλι τους φορείς για τη συνεργασία, τους ομιλητές και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ