Σεισμός στην Εύβοια: Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι – «Μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερος» προειδοποιεί ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

«Δεν πρέπει βλέπουμε μεμονωμένα τον σημερινό σεισμό», δηλώνει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τα 4,5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Εύβοια λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Εύβοια, εξηγώντας ότι είναι πιθανό να υπάρξει και μεγαλύτερη δόνηση.

«Η περιοχή βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες σε σεισμική δραστηριότητα, απλά τους προηγούμενους μήνες υπήρχε ύφεση στα μεγάλα σεισμικά μεγέθη», εξηγεί στο evima.gr ο σεισμολόγος και προσθέτει ότι «ο σημερινός σεισμός μας δείχνει πως ενεργοποιήθηκαν ξανά και είναι ικανά να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό», εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους της Εύβοιας.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, «πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και πιστά η πλήρης εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου Εγκέλαδος με το οποίο η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς πρέπει να πάρουν άμεσα προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού. Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι σεισμοί να συνεχιστούν και το καλοκαίρι στην περιοχή».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το evima.gr, οι κάτοικοι των περιοχών της Εύβοιας έχουν βγει στους δρόμους και είναι τρομοκρατημένοι.

«Βγήκαμε όλοι από τα σπίτια μας, έπεφταν πράγματα πάνω στα κεφάλια μας, ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός. Στο χωριό είχε λαϊκή σήμερα και όλος ο κόσμος ήταν σε μια ταραχή, άρχισαν να πέφτουν πράγματα από τους πάγκους. Όλοι οι κάτοικοι φοβόμαστε το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής στο evima.gr.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζαράκων δήλωσε ότι «η σεισμική δόνηση ήταν πολύ ισχυρή. Αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή και πάμε να δούμε αν έχουν προκύψει ζημιές σε σπίτια».