Εθνικές Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Θέλει «Αμερικάνικο» ντιμπέιτ με Μητσοτάκη

Να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι ώστε οι δυο τους να μιλήσουν ενώπιον του ελληνικού λαού με ανοιχτά χαρτιά, επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας, που θα επιμείνει στη διεξαγωγή τηλεοπτικής τηλεμαχίας, μέχρι ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί την πρόσκληση-πρόκληση που του απευθύνει.

Εδώ και αρκετές ημέρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατοπίσει την προεκλογική αντιπαράθεση στο προγραμματικό πεδίο. Αφενός γιατί πιστεύει πως οι θέσεις του κόμματος του υπερτερούν έναντι των κυβερνητικών πολιτικών, αφετέρου διότι εκτιμάει πως η Νέα Δημοκρατία έχει κρυφή ατζέντα, την οποία και θέλει να αποκαλύψει.

Από τη στιγμή που η Βουλή κλείνει άμεσα, τα περιθώρια για μια κοινοβουλευτική μονομαχία ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, πλέον δεν υπάρχουν. Επομένως, καθίσταται μονόδρομος μια τηλεοπτική αντιπαράθεση, όπου οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αναπτύξουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για το αύριο της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε καθημερινή σχεδόν βάση, πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, είναι διατεθειμένος να πραγματοποιήσει αυτή τη συζήτηση σε όποιο τηλεοπτικό πλατό θέλει ο πρωθυπουργός. Ακόμα και με τον δημοσιογράφο-συντονιστή που θα υποδείξει ο τελευταίος.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πάνε τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να διεξαχθεί μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, με εκατέρωθεν ερωτήσεις, με διακοπές για διευκρινήσεις και όχι παράλληλους μονολόγους, σε προκάτ ερωτήσεις που θα τεθούν από τους παρουσιαστές.

Είναι, μάλιστα, ανοιχτός ακόμα και για ερωτήσεις από το τηλεοπτικό κοινό, λένε από το περιβάλλον του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο πολύ επιθυμεί να πραγματοποιηθεί αυτή η τηλεμαχία. Όσο, όμως, δεν λαμβάνει απάντηση στις προτάσεις του, τόσο θα κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «φυγομαχεί» και ότι προετοιμάζει μια ατζέντα την οποία κρύβει από τους πολίτες.

newsbomb.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ