Ιαπωνία: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό κατά του πρωθυπουργού σε προεκλογική συγκέντρωση

15/04/2023 | 20:14

 

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε συγκέντρωση όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, ξυπνώντας άσχημες μνήμες στους Ιάπωνες, εννέα μήνες μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος φορούσε λευκή χειρουργική μάσκα και κρατούσε έναν μακρύ σωλήνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επίθεσης.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός απομακρύνθηκε σώος, ενώ ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος μέσα στους καπνούς. Ο Φουμίο  Κισίντα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο λιμάνι Σαϊκαζάκι στην επαρχία Γουακαγιάμα για να υποστηρίξει τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματός του στις τοπικές εκλογές. 

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του o Iάπωνας πρωθυπουργός ο οποίος απομακρύνθηκε με ασφάλεια.

Tα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες μέρες στην Ιαπωνία καθώς ανώτεροι διπλωμάτες από μερικές εκ των πλέον ισχυρών δημοκρατιών του κόσμου φτάνουν την Κυριακή στη χώρα για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G7.

https://www.zougla.gr/

Πάτρα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο-Ένας τραυματίας- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρώην Λυκειάρχη

Πάτρα: Η στιγμή της σύγκρουσης συρμού του Προαστιακού με αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤA

Πάτρα: Τραγωδία στην Αγία Μαρίνα στα Σελλά – Άνδρας κατέρρευσε ενώ εκκλησιαζόταν

Τρεις νεκροί από σφοδρό τροχαίο δυστύχημα – Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ

Πάτρα: Άνδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του δικηγόρου Αντώνη Παπαντωνόπουλου

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»