Δήμος Πατρέων: Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις αλφαβητισμού γυναικών Ρομά

Aπό το Κέντρο Κοινότητας

Με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας, το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων συνεχίζει τις δράσεις αλφαβητισμού για τις γυναίκες Ρομά, ενισχύοντας τη διαδικασία της κοινωνικής ένταξής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αρμόδια στελέχη του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις για γυναίκες Ρομά, που είναι ωφελούμενες του Κέντρου, με στόχο να αποκτήσουν απολυτήριο δημοτικής εκπαίδευσης και στη συνέχεια να συνεχίσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), έτσι ώστε να αποκτήσουν απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Απώτερος στόχος της όλης προσπάθειας είναι οι γυναίκες Ρομά να αναπτύξουν δεξιότητες για να υποστηρίζουν τα παιδιά τους στο σχολείο, περιορίζοντας τη σχολική διαρροή κι επίσης να διευρύνουν τις δυνατότητές τους για ένταξη στην αγορά εργασίας και κοινωνική ενσωμάτωση. 

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία υλοποιείται, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων (δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 38 & Σολωμού) και ξεκίνησε το Νοέμβριο 2022 με μόνο μία συμμετέχουσα! Στο μεσοδιάστημα, κέρδισε τις εντυπώσεις των ωφελουμένων γυναικών Ρομά και η προσέλευσή τους, από τότε μέχρι σήμερα, παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία, σηματοδοτώντας την επιτυχή συνέχιση ανάλογων ενεργειών εκπαίδευσης κι ενημέρωσης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πατρέων. 

Σημειώνεται, ότι ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου αξιοποιώντας συναφή χρηματοδότηση μέσω του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» και υλοποιώντας ποικίλες, εξωστρεφείς δράσεις, με στόχο την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών, προς όφελος των ευάλωτων ομάδων της Πάτρας.

Διαβάστε επίσης