ΗΠΑ: Στους 21 έφτασαν οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταιγίδες

 

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις νότιες και δυτικο-κεντρικές ΗΠΑ καθώς ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες κατέστρεψαν σπίτια και επιχειρήσεις, ξερίζωσαν δέντρα και κατέστρεψαν γειτονιές σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται επτά στην κομητεία του Τενεσί, τέσσερις στη μικρή πόλη Γουίν του Αρκάνσας, τέσσερις στο Ιλινόις και τρεις στο κοντινό Σάλιβαν της Ιντιάνα.

Άλλοι θάνατοι από τις καταιγίδες που έπληξαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο αναφέρθηκαν στην Αλαμπάμα και το Μισισιπή, καθώς και ένας κοντά στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας, όπου ο δήμαρχος δήλωσε ότι περισσότερα από 2.000 κτίρια βρέθηκαν στο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

Η κομητεία Πουλάσκι, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του Αρκάνσας, Λιτλ Ροκ, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα. Οι κάτοικοι εκεί ξύπνησαν βλέποντας εικόνας καταστροφής. Ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε στέγες και τοίχους κτιρίων, σκόρπισε αυτοκίνητα σαν να ήταν παιγνίδια, ξερίζωσε δέντρα και κατέστρεψε μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης.

«Πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να φύγουν από τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Λιτλ Ροκ Φρανκ Σκοτ.

Η πόλη Γούιν, στο βορειοανατολικό τμήμα της Πολιτείας, «κόπηκε ουσιαστικά στη μέση από τις ζημιές από τα ανατολικά προς τα δυτικά», είπε η δήμαρχος Τζένιφερ Χομπς στο CNN.

Περισσότερα από 650.000 σπίτια παρέμεναν σήμερα χωρίς ηλεκτροδρότηση στο Οχάιο, την Πενσυλβάνια, το Τενεσί, το Κεντάκι και τη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με την αμερικανική PowerOutage.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους και ισχυρές καταιγίδες που ενδέχεται να πλήξουν το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Οχάιο, σήμερα Σάββατο.

Πριν από μια εβδομάδα, ένας ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μισισιπή, σκοτώνοντας 25 ανθρώπους, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε την περιοχή χθες Παρασκευή.

https://www.ertnews.gr/

Διαβάστε επίσης