Τέμπη: Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας και αντιδράσεις για την επανέναρξη των δρομολογίων

 

Τέμπη: Ένας μήνας έχει περάσει από την τραγωδία, με τους ανθρώπους που έφυγαν να ζητούν δικαίωση. Το μνημόσυνο για τα 57 θύματα και οι τελευταίες εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο.

Η νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου γράφτηκε στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Η μετωπική σύγκρουση μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας με την αμαξοστοιχία Intercity 62 στην περιοχή «Ευαγγελισμός» στα Τέμπη, προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων. Ήταν η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στη χώρα, η οποία ξεσήκωσε θύελλα για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο, προκάλεσε δικαστικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις.

Έναν μήνα, και μία ημέρα, μετά στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας. Οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα, εξακολουθούν να ζητούν δικαίωση.

Την ίδια ώρα, στο σημείο της τραγωδίας κατασκευάστηκε ένα εκκλησάκι για να τιμήσει τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των τραγικών λαθών του σταθμάρχη και των υπόλοιπων υπεύθυνων, αλλά και εξαιτίας των διαχρονικών ελλείψεων και προβλημάτων στον σιδηρόδρομο που κανείς δεν φρόντισε να λύσει έγκαιρα.

Σε δικαστικό επίπεδο, συνεχίζεται η έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή. Μετά τον 59χρονο σταθμάρχη που είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα, προφυλακίστηκε και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα. Στην απολογία του δεν έπεισε τον εφέτη ανακριτή και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας.

Την ίδια ώρα, τα δρομολόγια στον ελληνικό σιδηρόδρομο αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά και τη Δευτέρα να διεξαχθεί και το Αθήνα - Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι η ΡΑΣ, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τον σιδηρόδρομο, δεν έχει δώσει την έγκρισή της.

Το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις, όμως, οδήγησε σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ το πρωί του Σαββάτου.

https://www.newsbomb.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ