Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Κυλλήνης - Τρομάρα για δεκάδες επιβάτες - Κανονικά τα δρομολόγια για Ζάκυνθο (ΝΕΟΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ)

ΝΕΟΤΕΡΑ: 
Μετά από έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων στο ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του, ήρθη η απαγόρευση απόπλου του και το  εν λόγω πλοίο απέπλευσε για το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Ζακύνθου.

         

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με το λιμενικό, την στιγμή που κατέπλεε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Κεφαλονιά» στο λιμάνι της Κυλλήνης, προερχόμενο από το λιμάνι του Πόρου της Κεφαλονιάς, κατά την διάρκεια των διαδικασιών χειρισμών πρόσδεσης κτύπησε, για άγνωστους ακόμα λόγους, πάνω στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Fior Di Levante», το οποίο ήταν ελλιμενισμένο.

Στην συνέχεια το «Κεφαλονιά» έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κυλλήνης και αποβιβάστηκαν οι 130 επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, όπως επίσης και τα 39 μέλη του πληρώματος.

Από το λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δυο πλοίων, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιθεώρησή τους.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Από θαύμα δεν είχαμε κάτι χειρότερο στο λιμάνι της Κυλλήνης όταν το πλοίο που ερχόταν απο Κεφαλλονιά “βρήκε” πάνω στο αγκυροβολημένο πλοίο της Ζακύνθου.

Και τα δύο πλοία ανήκουν στην ίδια ναυτιλιακή εταιρεία.

Από το ατύχημα που συνέβη στις 7 το πρωί υπέστη ρωγμή το ένα πλοίο, ωστόσο ευτυχώς κανείς από τους επιβάτες του πλοίου της Κεφαλονιάς (130 άτομα) δεν έπαθε το παραμικρό όμως η ταλαιπωρία τους είναι μεγάλη.

Ταλαιπωρία και για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν για Ζάκυνθο αφού παραμένουν στο λιμάνι της Κυλλήνης μέχρι να ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος από πραγματογνώμονες και να δοθεί το πράσινο φως για απόπλου από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης. Οι επιβάτες βρίσκονται εν αναμονή ενημέρωσης.