Δήμος Πατρέων: Διευκρινήσεις για το τέλος παρεπιδημούντων & ακαθάριστων εσόδων και την ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Πατρέων και το Τμήμα Εσόδων, ανακοινώνονται οι εξής διευκρινήσεις, σχετικά με την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, επί των ακαθάριστων εσόδων του τέλους παρεπιδημούντων και του τέλους επί ακαθάριστων εσόδων επιχειρήσεων (Άρθρο 20 του Ν.2539/97, άρθρο 2 παρ.1 Ν.339/76, άρθρο 6 παρ. 2 και 7 παρ. 3 Ν. 1080/80):

Για τους επιχειρηματίες η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται αποκλειστικά από την εφαρμογή:

https://dae.govapp.gr

(ΕΙΣΟΔΟΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) με τους κωδικούς του TAXISNET.

Οι επιχειρήσεις μπορούν μέσα από την ενότητα «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ» ( ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ –ΛΟΓΙΣΤΕΣ) να αντλήσουν πληροφορίες και λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με το τρόπο υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ακαθαρίστων εσόδων (αρχικών και τροποποιητικών).

Τονίζεται ότι η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί από τις 31-3-2023 και θα αφορά την πληρωμή  των τρεχουσών τριμηνιαίων  ή μηνιαίων  οφειλών.

Επίσης η αρμόδια αντιδημαρχία υπενθυμίζει ότι: Από τις αρχές Απριλίου 2023 τίθεται σε εφαρμογή από τον Δήμο η ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης επί των ακαθάριστων εσόδων του τέλους παρεπιδημούντων για τις επιχειρήσεις που προβλέπεται όπως επίσης και του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων των λοιπών προβλεπόμενων επιχειρήσεων, σύμφωνα με την περιοδική δήλωση τους στην ΑΑΔΕ.

Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα, να υποβάλλουν και ηλεκτρονικά την δήλωσή τους και να πληρώσουν ηλεκτρονικά το αναλογούν τέλος και τυχόν πρόστιμο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς του TAXISNET (Πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων).

 

Διαβάστε επίσης