Κρέπες φούρνου με αλλαντικά και κρέμα τυρί

Από τον Πέτρο Συρίγο

Υλικά
500 γραμμ. τυρί κρέμα
20 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
5 πιπεριές φλωρίνης ψημένες

2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα

4 κουταλιές της σούπας σχινόπρασο ή μαιντανό
300 γραμμ. τυρί τσένταρ

Για τις κρέπες

1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 1/2 κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

 

Διαδικασία 

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι. Σε μια κανάτα βάζουμε το γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και τα
ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε σίγα σίγα όλο το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός συνεχεία. Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, περνάμε τον χυλό από ένα λεπτό σουρωτήρι για να απαλλαγούμε από ενδεχομένους σβόλους.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 20 η 22 πόντων. Ελαφρά το περνάμε με ένα πινέλο βάζοντας βούτυρο.

Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα και πέρνουμε μια δόση από αυτό, περίπου μισή κούπα με μια κουτάλα και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο τηγάνι. Ψήνουμε έως ότου η κρέπα γίνει χρυσή και οι άκρες αρχίζουν να ανυψώνονται από το τηγάνι, για 1 λεπτό.

Με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την κρέπα και την ψήνουμε και από την πλευρά αυτή για μισό λεπτό. Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα. Καλύπτουμε τις κρέπες με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν.

Για να τη γέμιση: Ανοίγουμε τις κρέπες και απλώνουμε 50 γρ. κρέμα τυρί σε κάθε μια, βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα στην μισή πλευρά, κομμένη julien (λεπτά κομμάτια κάθετα) πιπεριά. Κλείνουμε το μισοφέγγαρο της κρέπας σκεπάζοντας, αλείφουμε ½ κ.τ.σ κρέμα τυρί στο γεμιστό μισοφέγγαρο και κλείνουμε την κρέπα ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο γεμιστό.

Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κρέπες. Σε ένα ταψάκια βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κρέπες στην σειρά. Απλώνουμε παντού τυρί τσένταρ ώστε να μην μας καούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκρίλ ή στο πάνω κάτω για 12-15 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης