Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών - Κάλπες στις 21 Μαΐου

Να καθαρίσει τον πολιτικό διάδρομο των επόμενων εβδομάδων θέλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την ημερομηνία των εκλογών, κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαϊου» είπε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας προς τη δεύτερη αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου.

«Η δουλειά μας συνεχίζεται, είμαστε εδώ για να διορθώνουμε λάθη» ήταν το μήνυμά του προς τους υπουργούς του. Και έθεσε το σύνθημα της προεκλογικής περιόδου με την αποστροφή «προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητσοτάκης είχε δεχθεί ισχυρές εισηγήσεις να δείξει άμεσα τον ακριβή χρόνο των εκλογών, ώστε να πάψει ο αποπροσανατολισμός της κυβερνητικής και της κομματικής μηχανής με την παραφιλολογία. Ήδη από χθες μάλιστα ο ίδιος από τη Λαμία περίπου έδειξε τις προθέσεις του. Και έδωσε στον κομματικό μηχανισμό επίσημο σήμα για την προεκλογική εκστρατεία.

«Από αύριο κιόλας» είπε χθες το βράδυ «ξεκινά ο αγώνας για τη μεγάλη νίκη της χώρας και της κοινωνίας μας για μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή. Και σε αυτή τη νέα συναρπαστική διαδρομή σας θέλω όλους δίπλα μου».

Ενώπιον των υπουργών του, νωρίτερα στο Μαξίμου, ο Μητσοτάκης επανέλαβε τη σημασία της πρώτης κάλπης ως εκείνη που θα δείξει από ποιο κόμμα και από ποιον πρωθυπουργό θα κυβερνηθεί ο τόπος. «Αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Οι πολίτες θα επιλέξουν την 21η Μαΐου αν ο τόπος θα συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού», τόνισε.

Πανελλαδικές και σύνοδος ΝΑΤΟ

Ο Μητσοτάκης έδειξε «το αργότερο» στις 2 Ιουλίου για την αναμενόμενη δεύτερη αναμέτρηση, έχοντας στο μυαλό του μεταξύ άλλων τις Πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν στις αρχές Ιουνίου και δεν θα πρέπει να διαταραχθούν καθώς και την προγραμματισμένη για τις 11 Ιουλίου σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί όπου θα πρέπει να μεταβεί ο νέος πρωθυπουργός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την απόφασή του να στηθούν οι κάλπες σε λιγότερο από δύο μήνες, στις 21 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης