Επίσκεψη του Θεμιστοκλή Μπάκα σε Καραμανδάνειο και ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (Δευτέρα 27/3/2023), το «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου και έγινε δεκτός από την Διοικήτρια του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, Ασπασία Ρηγοπούλου.

Ο υποψήφιος βουλευτής ενημερώθηκε από την κα. Ρηγοπούλου για την πορεία της υγείας της 10χρονης από την Αμαλιάδα που αναρρώνει μετά το επιτυχημένο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε λόγω πυροβολισμού που δέχθηκε στο πόδι.

Η κα. Ρηγοπούλου ξενάγησε τον κ. Μπάκα στις πτέρυγες και τα τμήματα του Νοσοκομείου. Ο υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τις ανάγκες του ιδρύματος και τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Παράλληλα διαπίστωσε από «πρώτο χέρι» την ανάγκη ενίσχυσης του Ιδρύματος με προσωπικό αλλά και την ανακαίνιση και ανάπτυξη των κτηριακών υποδομών του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Δυτικής Ελλάδας. Τον Υποψήφιο Βουλευτή εξέπληξε ευχάριστα η διάθεση για προσφορά και η αφοσίωση του προσωπικού στην αντιμετώπιση των ασθενών μικρής ηλικίας.

Ο κ. Μπάκας υποσχέθηκε πως θα είναι δίπλα στον αγώνα όλων για την αναβάθμιση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, ενός εκ των σημαντικότερων Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας καθώς και στους Νοσοκομειακούς γιατρούς που διεκδικούν μισθολογική αναπροσαρμογή, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί παρά το γεγονός ότι έχουν δικαιωθεί μέσω αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επίσκεψη στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Αϊβαλή.

Στην διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα μεγάλα προβλήματα των υποδομών της χώρας, το ενεργειακό ζήτημα αλλά και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Επισημάνθηκε δε η ανάγκη να συμπεριληφθεί στο νέο «Εξοικονομώ» η δυνατότητα στατικών ενισχύσεων στα κτήρια.

Την συνάντηση απασχόλησαν επίσης θέματα Πολιτικής Προστασίας καθώς και το σημαντικό ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, ενώ επισημάνθηκε η αντίθεση του ΤΕΕ στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Παράλληλα ο κ. Αϊβαλής αναφέρθηκε στην πρόταση του Τεχνικού Επιμελητηρίου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία Διαβαθμιστικού Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου, πρόταση την οποία απέρριψε ο Δήμος Πατρέων.

Τέλος ο κ. Μπάκας με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και Υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή συζήτησαν και για την ανάγκη ενεργής συμμετοχής του Δήμου στα σχέδια Στεγαστικής Πολιτικής, αναλύοντας παραδείγματα άλλων χωρών της Ε.Ε, αλλά και για την αξιοποίηση της Δημόσιας και ανεκμετάλλευτης περιουσίας του Δήμου Πατρέων.

Η Στεγαστική πολιτική, αποτελεί το πεδίο επαγγελματικής και ακαδημαϊκής εξειδίκευσης του κ. Θεμιστοκλή Μπάκας, προτάσεις του οποίου έχουν υιοθετηθεί από χώρες της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης