Η Ένωση Στρατιωτικών Αχαΐας στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Η 25η Μαρτίου αποτελεί σημαντική εορτή για το έθνος μας με διττή σημασία, εκκλησιαστική και εθνική. Αν και ιστορικά η Επανάσταση των Ελλήνων κατά του Οθωμανικού ζυγού δεν ξεκίνησε εκείνη την ημέρα, ωστόσο έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ταυτόχρονα με τη μεγάλη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, γνωστές και άγνωστες μορφές του Αγώνα θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Στις μέρες μας το δικό μας χρέος είναι αναμφισβήτητα η διατήρηση της κληρονομιάς των προγόνων μας, ώστε να συνεχίσει το έθνος μας να βρίσκεται στο προσκήνιο της ιστορίας, στη θέση που του αναλογεί. 

Τιμώντας την Εθνική μας Επέτειο, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.) έλαβε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες προσκλήθηκε από τους θεσμικούς φορείς. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ελευθέριος Μπουρδανιώτης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Ηρώων στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ενώ το Σάββατο 25 Μαρτίου παρευρέθηκε στη δοξολογία και στην παρέλαση στην πόλη της Πάτρας. Ταυτόχρονα, στην πόλη της Κάτω Αχαΐας το μέλος του ΔΣ κ. Βασίλειος Στροσκίδης παρέστη στη δοξολογία, στην κατάθεση στεφάνων καθώς και στη μαθητική παρέλαση που ακολούθησε στην Πλατεία Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε επίσης