Εκδήλωση για το έπος του 1821 από το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Στην Τερψιθέα

Μια θαυμάσια γιορτή για την εθνική μας επέτειο, από αυτές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 64ου Δημοτικού Σχολείου στην Τερψιθέα.

Το στίγμα για την τιτάνια εποποιία του Ελληνικού έθνους  ενάντια στους Οθωμανούς κατακτητές έδωσε ο Διευθυντής του σχολείου κος Ιωάννης Κασκάνης που τόνισε τον ηρωισμό και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων που κατάφεραν με ανυπέρβλητες θυσίες και αίμα αθώων αγωνιστών να κερδίσουν τον θαυμασμό όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και όλης της ανθρωπότητας. 

Από την πλευρά τους οι μικροί μαθητές της ΣΤ τάξης με τις καλαίσθητες εθνικές ενδυμασίες αναπαρέστησαν με υποδειγματικό τρόπο τόσο με τις απαγγελίες τους, αλλά και τα σκετς όλη την πορεία του επαναστατικού κινήματος που οδήγησε στην πολυπόθητη λευτεριά. 

Από τον Ρήγα Φεραίο με τον  ανεπανάληπτο Θούριό του, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, τον Παπαφλέσσα  μέχρι τους ελεύθερους πολιορκημένους  του Μεσολογγίου τα παιδιά προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στους γονείς και όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτή την υπέροχη γιορτή.

Σημαντική η στιγμή που ο Διευθυντής παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες.

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης που διήρκεσε 3 ώρες και απέσπασε τα επαινετικά σχόλια και τα θερμά χειροκροτήματα συνέβαλαν αποφασιστικά και ουσιαστικά η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργία Καπελλέ, οι δασκάλες των τμημάτων ΣΤ1 κ. Ελένη Παπασημακοπούλου, του ΣΤ2  κ. Ελένη Βάνη , του ΣΤ3 κ. Πηγή Λυκουρέση.

Ουσιαστική ήταν η συμβολή των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής κ. Δημήτρη Δημακόπουλου και κ. Αλεξάνδρας Καραγιάννη. Τη μουσική επιμέλεια είχε ο κ. Χρήστος Κριθαράκης και επί της πληροφορικής ο κ. Φώτιος Οικονόμου.

Εξαιρετική τέλος ήταν η εμφάνιση των μαθητών της ΣΤ τάξης στην παρέλαση το πρωί του Σαββάτου. 

 

Διαβάστε επίσης