Το μεσημέρι το ραντεβού των «Βig 4» της Super League για τη διαιτησία

 

Ένα ιστορικό ραντεβού κορυφής, θα λάβει χώρα σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι. Παρόντες θα είναι οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, ήτοι των «Βig 4» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ (κατ' αλφαβητική σειρά γίνεται η αναφορά) προκειμένου να συζητήσουν και κυρίως να συμφωνήσουν τι θα πρέπει να κάνουν και κυρίως να μην κάνουν ούτως ώστε να μην τιναχτεί τιναχθεί στον αέρα, το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Super League εδώ και δεκαετίες. Η τοξικότητα από όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως η ανοιχτή κόντρα ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΠΟ με αυτή της Super League για τη διαιτησία, και κατ' επέκταση με τις έξι ομάδες που μετέχουν στα πλέι οφ, έχει χτυπήσει ...ταβάνι, κι έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. 

Ζητείται λοιπόν ψυχραιμία, ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις  και κυρίως να πρυτανεύσει η λογική, ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων, που διεκδικούν το φετινό πρωτάθλημα, με τον επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας, Στιβ Μπένετ, που απηύθυνε προσωπική πρόσκληση στους ιδιοκτήτες προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης και να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις που υπάρχουν.

Το βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι η εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης, αναφορικά με τους τους διαιτητές των φετινών πλέι-οφ, ενώ θα επιχειρηθεί μία προσπάθεια εξομάλυνσης του τεταμένου κλίματος, ώστε να συνεχιστεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά το φετινό πρωτάθλημα.

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ τον ΠΑΟΚ θα εκπροσωπήσει μέσω τηλεδιάσκεψης o Ιβάν Σαββίδης. Στην συνάντηση παρών θα είναι και ο Αχιλλέας Μπέος του ΝΠΣ Βόλος, αλλά και εκπρόσωπος του Άρη, καθώς ο Θόδωρος Καρυπίδης, θα βρίσκεται στο εξωτερικό για δουλειές που αφορούν τις επιχειρήσεις του. 

Είναι δεδομένο ότι αναμένεται να τεθούν από τις ομάδες πολλά ερωτήματα προς τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, ενώ αυτό που αναμένουν όλοι είναι οι θέσεις και οιπροτάσεις του ίδιου του Στιβ Μπένετ για τα θεσμικά ζητήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τους ορισμούς ξένων διαιτητών στα φετινά πλέι-οφ, αλλά και την τοποθέτηση του για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα στην φετινή Super League.

Οι τέσσερις μεγάλοι λοιπόν, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για πρώτη φορά μετά την ιστορική συνάντηση στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» τον Ιανουάριο του 2020, που είχε τότε ως κύριο θέμα συζήτησης τις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά και τους διαιτητές των πλέι-οφ της σεζόν 2020-21. 

https://www.zougla.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ