Τι πρέπει να κοιτάμε πάντα στις ετικέτες καλλυντικών

Η χημικός και δημιουργός του beauty brand Kalyka, Κάλλια Βαλλιανάτου, μας δίνει τα φώτα της στα βασικά που πρέπει να ελέγχουμε στις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουμε, για να λαμβάνουμε το μέγιστο όφελος στο δέρμα μας.
Οι περισσότεροι από εμάς, βλέποντας με την πρώτη ματιά την ετικέτα μιας συσκευασίας καλλυντικού προϊόντος νοιώθουμε ότι έχουμε να κάνουμε με… αρχείο της NASA. Ωστόσο η ευρωπαϊκή νομοθεσία υποχρεώνει τις εταιρίες καλλυντικών να αναγράφουν στις συσκευασίες των προϊόντων ορισμένες πληροφορίες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς γίνεται για την ασφάλεια κι ενημέρωση του καταναλωτή.

Αυτό που εμείς, ως καταναλωτές, μπορούμε να κάνουμε για να «κερδίσουμε» ό,τι περισσότερο μπορούμε από αυτές τις πληροφορίες, όπως εξηγεί η ειδικός Κάλλια Βαλλιανάτου του beauty brand Kalyka, είναι να γνωρίσουμε ποια υλικά μας αρέσουν και ακόμα περισσότερο, ποια είναι εκείνα που θα πρέπει να αποφεύγουμε για κάποιο λόγο – για παράδειγμα επειδή έχουμε μια αλλεργία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε έναν βασικό έλεγχο. Σε αυτό μπορούν να μας βοηθήσουν ειδικοί, όπως ο γιατρός μας. Ένα προϊόν δερματολογικά ελεγμένο είναι ασφαλές για το ευρύ κοινό, αλλά σίγουρα δεν έχει εξεταστεί για την κάθε ιδιαιτερότητα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

Διαβάστε περισσότερα