Η κατάντια ενός Προέδρου...

του Φωκίωνα Ζαΐμη, Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας

 

Η κατάντια ενός προοδευτικού δημοκράτη προέδρου. Ξεκίνησε από το Σοσιαλιστικό κόμμα με προϋπηρεσία σε γνωστές χρηματοοικονομικές εταιρείες που έχουν τεράστια παγκόσμια ισχύ.

Αφού προωθήθηκε σε υπουργός οικονομικών (περιέργως δεν χρεώθηκε όμως την αποτυχία της κυβέρνησης που υπηρέτησε) αποχώρησε και στην κατάλληλη στιγμή έφτιαξε το δικό του κόμμα/κίνημα στον κεντρώο προοδευτικό χώρο και σάρωσε στις εκλογές όταν το συντηρητικό κόμμα ταλανίστηκε από ένα σκάνδαλο μάλλον αστείο για τα σημερινά δεδομένα ενώ παράλληλα και το σοσιαλιστικό είχε υποχωρήσει τραγικά.

Έδωσε υποσχέσεις, ευημερίας και ανάπτυξης για την χώρα του και υποσχέσεις ανάσχεσης του γερμανικού ηγεμονισμού στην Ευρώπη αλλά μάλλον έμεινε στα λόγια. Στην δεύτερη θητεία του, που κέρδισε ολίγον εκβιαστικά απέναντι σε ένα ακραιο δεξιό κόμμα, έβγαλε την δημοκρατική του μάσκα και ενεργοποίησε αυταρχικά μέτρα πρώτα με το πρόσχημα της πανδημίας και σήμερα για να ''μεταρρυθμίσει΄΄ το ασφαλιστικό σύστημα χρησιμοποιώντας συνταγματικό του δικαίωμα.

Αγνόησε με στόμφο την δημοκρατική διαδικασία ψήφισης του νόμου που η κυβέρνησή του εισηγήθηκε υπογράφοντας ως νέος Λουδοβίκος απο μόνος του το σχετικό διάταγμα με αποτέλεσμα η χώρα του σήμερα να έχει δικαιολογημένα πλέον μπει σε μια δίνη διαδηλώσεων και βίας που δεν ξερω αν θα ηρεμήσει σύντομα και πώς.

Κρίμα για την Γαλλία και διπλό κρίμα για την Ευρώπη που ακόμα ψάχνει τον ηγέτη που θα της δώσει ένα νέο όραμα που να ακουμπάει στον νέο σύγχρονο παγκόσμιο ρεαλισμό συνεννόησης και ταυτόχρονα στην καρδιά και τον νου του μέσου Ευρωπαίου πολίτη.

Προφανώς το όνομα για αυτόν που αναφέρομαι, το ξέρετε, αλλά ας το κάνω λίγο πιο δύσκολο για τον αλγόριθμο στην εύρεσή του. Ας κάνει και κάτι η AI. (α ξέχασα ακυρώθηκε και η επίσημη επίσκεψη της άλλης τεράστιας ευρωπαϊκής πολιτικής προσωπικότητας τον νέο εξοχώτατο της γηραιάς Αλβιώνας με τον οποίο, θα συζητούσαν για τις νέες βιολογικές ποικιλίες τσαγιού στην πτωχευμένη Σρι Λάνκα).

(ανάρτηση στο fb)

Διαβάστε επίσης