Νίκος Παπαθανάσης: «Συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento που υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento” δίνει με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Documento» υποστηρίζει ότι ο Νίκος Παπαθανάσης «έκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν» και πως «χρώσταγε 1,8 εκατ. ευρώ».

«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Και συνεχίζει: «Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια.

Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο.

Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης.

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά».

πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ