Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο προπονητής τένις για πράξεις ασέλγειας σε τέσσερις ανήλικες

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο προπονητής τένις ο οποίος κρίθηκε ένοχος τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για τέσσερις περιπτώσεις ασέλγειας, η μία σε βάρος ανήλικης κάτω των 14 ετών και οι άλλες τρεις σε ανήλικες άνω των 14 ετών.

Ειδικότερα, ομόφωνα το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και επίσης ομόφωνα δεν του χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ομόφωνη ήταν και η απόφαση επί της ενοχής του κατηγορουμένου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να ξεκινήσει νέα έρευνα για τον προπονητή, καθώς από καταθέσεις μαρτύρων στο ακροατήριο προέκυψαν ενδείξεις πως ο κατηγορούμενος έχει ασελγήσει σε δύο ακόμη ανήλικες.

Είχαν προηγηθεί η αγόρευση «καταπέλτης» του εισαγγελέα της έδρας επί της ενοχής, αλλά και η απολογία του προπονητή, ο οποίος παραδέχθηκε πως είχε ερωτικές σχέσεις με τρεις από τις τέσσερις κοπέλες που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο.

dikastiko.gr