Ιμπραΐμοβιτς: «Νιώθω σαν ο πατέρας αυτής της ομάδας»

Ο επιθετικός της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, δήλωσε πως στα 41 του χρόνια νιώθει σαν «πατέρας» της εθνικής Σουηδίας, συμπληρώνοντας ότι δεν σκέφτεται πόσο καιρό θα συνεχίσει να παίζει, αλλά ...πηγαίνει «μέρα με τη μέρα».

«Έμεινα εκτός για 14 μήνες λόγω τραυματισμού. Τώρα επέστρεψα και νιώθω καλά. Παίζω με χαρά και χωρίς πόνο. Θα δούμε πόσο θα διαρκέσει, αλλά είναι διασκεδαστικό να είσαι εδώ. Νιώθω σαν ο πατέρας αυτής της ομάδας» είπε στη διάρκειας συνέντευξης Τύπου.

Ο Ιμπραΐμοβιτς αισθάνεται πως μπορεί να «συνεισφέρει» στην ομάδα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, και είπε ότι στην ηλικία του δεν πρέπει να σκέφτεται το μέλλον, αλλά το παρόν, γι' αυτό δεν ήθελε να μιλήσει για το αν βλέπει τον εαυτό του στην τελική φάση του EURO 2024, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

«Χθες είπα στους συμπαίκτες μου: "Σίγουρα αναρωτιέστε τι κάνω εδώ, σίγουρα νομίζετε ότι είμαι τρελός". Αλλά τους είπα επίσης: "Περιμένετε να πλησιάσει το τέλος, τότε θα καταλάβετε τι κάνω» τόνισε.

Ο Ιμπραΐμοβιτς είχε αποσυρθεί από την εθνική ομάδα στο τέλος του EURO 2016, αλλά επέστρεψε πέντε χρόνια αργότερα, μολονότι οι τραυματισμοί τον εμπόδισαν να βρεθεί στο EURO 2020 (σ.σ. λόγω της πανδημίας διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021) και στα πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής Σουηδίας συμμετείχε στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών, αν και η Σουηδία έμεινε εκτός Μουντιάλ, καθώς ηττήθηκε 2-0 από την Πολωνία στον τελικό των playoffs.

Οι Σκανδιναβοί, οι οποίοι μετέχουν στον 6o προκριματικό όμιλο του EURO 2024, θα αντιμετωπίσουν το Βέλγιο στις 24 Μαρτίου στη «Φρεντς Αρένα» της Στοκχόλμης και τρεις ημέρες αργότερα (27/3) θα υποδεχθούν το Αζερμπαϊτζάν στο ίδιο γήπεδο.

Ο Ιμπραΐμοβιτς έγινε το περασμένο Σάββατο ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της Serie A, όταν σκόραρε με πέναλτι στην ήττα (3-1) της Μίλαν από την Ουντινέζε.