Βρετανία: Επίθεση σε άνδρα που επέστρεφε από τζαμί – Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά την πυρπόληση ενός άνδρα καθώς επέστρεφε στο σπίτι του από ένα τζαμί στο Μπέρμιγχαμ.

Η αστυνομία των West Midlands ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

 

Το θύμα υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο αφού δέχτηκε επίθεση με υγρό στην οδό Shenstone στο Edgbaston.

Η αστυνομία εξετάζει επίσης εάν μια παρόμοια επίθεση στο δυτικό Λονδίνο, όπου ένας 82χρονος πυρπολήθηκε έξω από ένα τζαμί, συνδέεται με την υπόθεση.

Η άγνωστη υγρή ουσία

Το θύμα στο Μπέρμιγχαμ δέχτηκε επίθεση με μια άγνωστη υγρή ουσία με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το μπουφάν του και να εγκαύματα στο πρόσωπό του, σύμφωνα με το Sky News.

 

Στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αλλά μη επικίνδυνα για τη ζωή του τραύματα.

Ο επικεφαλής Supt Richard North, Διοικητής της Αστυνομίας του Μπέρμιγχαμ, πρόσθεσε: «Η έρευνά μας συνεχίζεται με την υποστήριξη από την Αντιτρομοκρατική Αστυνόμευση West Midlands CTU που έχει πρόσβαση σε ειδικές ικανότητες για να βοηθήσουν στον καθορισμό των πλήρους συνθηκών γύρω από το περιστατικό.

«Έχουμε αξιωματικούς που περιπολούν στην περιοχή για να καθησυχάσουν τους ανθρώπους και επισκεπτόμαστε τα τοπικά θρησκευτικά ιδρύματα για να τους κρατάμε ενήμερους».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε προηγουμένως το θύμα του Ealing πυρπολήθηκε καθώς έφευγε από το Ισλαμικό Κέντρο του Δυτικού Λονδίνου.