Συνάντηση Σολωμού με τον Φιλοδασικό Σύλλογο Σαραβαλίου

 

 

Με μέλη του Φιλοδασικού Προοδευτικού Συλλόγου Σαραβαλίου «Ο Άγιος Νικόλαος», συναντήθηκε η καθηγήτρια Ιατρικής και υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Σολωμού. Σε σχετικό Δελτίο Τύπου σημειώνει:

 

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ, πρόσφατα, με μια δραστήρια ομάδα εθελοντών που έχει πιστοποιηθεί και συνεπώς ενταχθεί στην Πολιτική Προστασία.

Στο πλαίσιο της πλούσιας δράσης τους, εκτός από τη  δασοπροστασία, τη δασοφύλαξη, την ομάδα πυρόσβεσης, περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός δασών και δασικών αντιπυρικών δρόμων. Επίσης, η χάραξη πεζοπορικών ορειβατικών μονοπατιών σε συνεργασία με άλλους συλλόγους, ενώ στελεχώνουν στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, κινητές περιπολίες και πυροφυλάκια, ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς για τυχόν πυρκαγιές.

 

Θα πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί η καλή συνεργασία με Περιφέρεια, Δήμο και Πυροσβεστική, ωστόσο με το Δασαρχείο θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία και κατανόηση για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις δασικές περιοχές του ορεινού όγκου του Ομπλού.

Η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και η αναβάθμιση της ασφάλειας των μελών, πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, προϋποθέτει σεμινάρια κατάρτισης για να εμπλουτιστούν οι γνώσεις τους, ενώ ταυτόχρονα δίνει στους εθελοντές το κίνητρο να συνεχίσουν το έργο τους, αποτελώντας έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους και της κρισιμότητας του ρόλου τους στο μηχανισμό του τοπικού συστήματος δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, συνεισφέροντας καίρια και στο έργο των αρμόδιων κρατικών φορέων.

 

Επιπρόσθετα, δεν τους δίνεται η δυνατότητα, παρά τις συνεχείς προτάσεις τους, να συμβάλλουν στην εξάλειψη της παράνομης υλοτομίας, που καταγγέλλεται τελευταία σε πολλές περιοχές (Κεφαλόβρυσο, Ομπλός κ.α) και να συνεισφέρουν σε αναδασώσεις καμένων περιοχών.

 

Ακόμη είναι επιτακτική ανάγκη να κυρωθούν και οι δασικοί χάρτες, καθώς έχουν υποβληθεί δεκάδες αντιρρήσεις και στην περιοχή μας.

Το έργο τους σαφέστατα θα πρέπει να στηριχθεί τόσο από την πολιτεία όσο και από τη συνδρομή νέων εθελοντών».

 

 

Διαβάστε επίσης