Πάτρα - Φοιτητές πρώην ΤΕΙ: Αναβρασμός και κινητοποιήσεις για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων

Σε ανακοίνωσή του ο Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΣΤΕΦ π. ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας) αναφέρει: 

Μετά από την γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής Μηχανικών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/3 με θέμα την κατάσταση που επικρατεί με τα επαγγελματικά μας δικαιώματα αλλά και την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16/3 σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη, ο φοιτητικός μας σύλλογος πήρε απόφαση η σχολή μας να είναι υπό κατάληψη, ξεκινώντας από την Πέμπτη 16/3 μέχρι και την Τρίτη 21/3 .Στηρίζουμε όλοι την αγωνιστική απόφαση συμμετέχοντας όλοι στην κατάληψη  η οποία αποτελεί μόνο ένα μέρος των δράσεων για την διεκδίκηση και την πλήρη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της σχολής μας.

Μετά την επιτυχημένη, μαζική απεργία της Πέμπτης, στην οποία πήραν μέρος πολλοί μαθητές αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας, συνδικάτα εργαζομένων, η δημοτική αρχή, το σύνθημα «το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» ακούστηκε ηχηρά! Οι ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν στις κυβερνήσεις, στο κράτος, στον επιχειρηματικό όμιλο Hellenic Train, σε αυτούς που ξεπουλάνε την ζωή και το μέλλον μας και λειτουργούν με την λογική τους κέρδους και της υποχρηματοδότησης.

Αυτή η λογική είναι που έχει φέρει επίσης την σχολή μας σε αυτή την κατάσταση. Χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς καθηγητές, χωρίς εργαστηριακό εξοπλισμό, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Ο σύλλογος μας δεν έχει σταματήσει να κινητοποιείται και να απαιτεί απαντήσεις για αυτό το θέμα, πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις στους προέδρους των τμημάτων, στην κοσμήτορα, στον αντιπρύτανη και τον πρύτανη. Έχουμε προχωρήσει σε δημοσίευση δελτίου τύπου και σε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, οπού δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Καμία ανοχή πια, καμία υπομονή. Χορτάσαμε 4 χρόνια τώρα να ακούμε υποσχέσεις! Οι πρώτοι απόφοιτοι έχουν ήδη βγει από την αναβάθμιση, χωρίς να έχουν στα χέρια τους κάποιο δίπλωμα παρά μόνο μια βεβαίωση σπουδών. Είναι απαράδεκτο όσοι φοιτούμε σε αυτές τις σχολές  να εγκλωβιζόμαστε στην ανεργία, την ετεροαπασχοληση και την ανασφάλεια για το μέλλον μας!

Είναι απαράδεκτο την ίδια ώρα που εμείς είμαστε στον αέρα τα πτυχία των κολλεγίων να αναγνωρίζονται ως ισάξια με των πανεπιστημίων, όταν πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στο να είμαστε εδώ και να σπουδάζουμε. Όταν έχουμε κοπίασει για χρόνια με τις πανελλήνιες και τις σπουδές μας θα επρέπε να ήταν δεδομένο ότι το πτυχίο που θα πάρουμε θα έχει αξία και δεν θα κάνει μόνο για κορνίζα. Εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας για να κατακτήσουμε αυτά που μας αξίζουν και προχωράμε:

Κινητοποίηση εκ νέου στους προέδρους των τμημάτων, των αντιπρύτανη οικονομικών και τον κοσμήτορα της σχολής.

Συνέντευξη τύπου σε τοπικά κανάλια.

Ημερίδα την Τρίτη 21/3 με θέμα τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί γνωρίζουμε και έχουμε πείρα σαν σχολή ότι μόνο μέσα από τον αγώνα στους φοιτητικούς συλλόγους καταφέραμε να κατακτήσουμε όλα αυτά που δεν μας χαρίζονται.