Γεωργιάδης: «Εάν σε έχει συγκλονίσει το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν πρέπει να είσαι ενάντια στην αξιολόγηση»

Στην σύγκρουση των τρένων που σημειώθηκε στα Τέμπη αναφέρθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπίστης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (19.03.2023) στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις Έξι». 

«Το δυστύχημα στα Τέμπη έδειξε ότι εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος που φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1980», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «εάν σε έχει συγκλονίσει αυτό το δυστύχημα δεν πρέπει να είσαι ενάντια στην αξιολόγηση». Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπίστης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι δεν υπήρχε σταθμός τηλεδιοίκησης και πώς ρεπορτάζ αποκάλυψε την αλήθεια. 

«Η κονσόλα του σταθμού λειτουργούσε και έπρεπε να ήταν και οι άλλοι δύο εκεί. Ο κόσμος θα είχε σωθεί (…) Πάνω στην τραγωδία παίζονται πολιτικά παιχνίδια για ψήφους» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ως προς την πορεία της Οικονομίας, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η Ελλάδα στα τρόφιμα είναι η 6η χαμολότερη στην ΕΕ. Το «καλάθι του νοικοκυριού» και το Market Pass βοηθούν τους ευάλωτους».

«Η ΝΔ βρίσκεται στην “τέλεια καταιγίδα”. Πιστεύω ότι οι τρεις πυλώνες του επιτελικού κράτους κατέρρευσαν» επισήμανε ο Νίκος Μπίστης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ως «το κόμμά του Τσίπρα και του Πολάκη» έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης. «Ο Πολάκης είναι φασίστας. Η κεντρώα στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φαντασίωση» πρόσθεσε ακόμη, ενώ υπογράμμισε ότι αυτοί που στοχοποιήθηκαν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβαν καμία συγνώμη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπίστης, σημείωσε ότι την πολιτική γραμμή προς το κέντρο την καθορίζουν τα συλλογικά όργανα. «Αυτή η γραμμή ανησυχεί τη ΝΔ». «Η σταλινική Αριστερά έχει παράδοση διαγραφών. Εμείς δεν είμαστε σε αυτή την παράδοση, δίνουμε δεύτερη ευκαιρία. Ευκαιρία τρίτη δεν θα υπάρξει», είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο Παύλος Πολάκης δεσμεύτηκε να εφαρμόζει τις συλλογικές αποφάσεις.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ