Ο Γιώργος Κωνσταντίνου εξομολογείται: «Έτσι έφυγα από το σινεμά με 15 ταινίες μόνο, τελείωσα»

 

 

"Έρχεται ο Κώστας Βουτσάς και μου λέει: αν δεν τυποποιηθείς, δεν θα πας καλά στην καριέρα σου", περιγράφει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Κωνσταντίνου στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στη Μία». Ο σπουδαίος ηθοποιός μίλησε στον δημοσιογράφο Ιορδάνη Παπακυριακού σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, αναφερόμενος στην πορεία του και την εποχή του ελληνικού σινεμά.

«Ένας ηθοποιός πρέπει να είναι για όλα. Παλιότερα ο κόσμος έβλεπε έναν κωμικό ηθοποιό και είχε την απαίτηση να τον κάνει να γελάει. Αυτό έφερνε εισιτήρια, οπότε και οι επιχειρηματίες σου έλεγαν να παίζεις παρόμοια έργα. Έτσι τυποποιήθηκαν οι πάντες: ο Σταυρίδης, ο Γκιωνάκης, ο Βέγγος, ο Βουτσάς», αναφέρει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

«Εγώ δεν είχα κάποιον τύπο και έρχεται ο Κώστας Βουτσάς και μου λέει: αν δεν τυποποιηθείς, δεν θα πας καλά στην καριέρα σου. Μου λέει: θα κάνεις έναν τύπο, τον ψηλό κουτό, και θα έρχεται ο κόσμος να σε βλέπει. Του λέω: προτιμώ να αφήσω το Θέατρο παρά να τυποποιηθώ. Έτσι, λοιπόν, παίζοντας διαφορετικούς ρόλους, έφυγα από τον κινηματογράφο με 15 ταινίες μόνο, τελείωσα», περιγράφει στη συνέχεια.

«Τα νέα παιδιά βλέπουν τώρα τις ασπρόμαυρες ταινίες και τους αρέσουν. Αυτό με ευχαριστεί πάρα πολύ. Ήταν η εποχή της αθωότητας, απλό το χιούμορ και όχι χοντροκομμένο όπως μετά. Γι’ αυτό και όταν έγιναν έγχρωμες κάποιες ασπρόμαυρες ταινίες, πολλοί αντέδρασαν. Όμως το χρώμα μπορεί να τραβήξει τους νέους», παραδέχεται ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

«Εγώ δεν ένιωσα ποτέ σταρ. Σταρ ήταν εκείνοι που πέρασαν τυποποιημένοι απόλυτα μέσα από τον κόσμο. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κώστας Χατζηχρήστος. Αυτοί ήταν οι σταρ. Αν και νιώθω γεμάτος από την τηλεόραση, ψάχνω να κάνω κάτι και θα απευθυνθώ στην ΕΡΤ», σημειώνει κλείνοντας ο ηθοποιός.

https://www.zappit.gr/

Διαβάστε επίσης