Τέμπη: Μήνυση κατέθεσε 19χρονη επιζήσασα για την τραγωδία

 

Η 19χρονη έχει εφιάλτες, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί δικαίωση για τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. 

Την πρώτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά πολιτικών προσώπων κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της μία από τους τραυματίες του φονικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Star, τη μήνυση κατέθεσε μια 19χρονη φοιτήτρια που βγήκε ζωντανή από το φλεγόμενο δεύτερο βαγόνι του Intercity 62. Η 19χρονη νοσηλεύθηκε και τώρα παλεύει να σταθεί όρθια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 19χρονη έχει εφιάλτες, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί δικαίωση για τα 57 θύματα της τραγωδίας.

Μάλιστα, ζητεί να πληρώσει όποιος έχει ευθύνη για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη: υπηρεσιακοί, εργαζόμενοι, πολιτικοί, όσοι ήταν σε θέσεις «κλειδιά» και ελάμβαν αποφάσεις για τις υποδομές, τις προσλήψεις προσωπικού και τη συντήρηση του εξοπλισμού.

Χθες οι δικηγόροι της πήγαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο σκοπός δεν είναι η εκδίκηση, αλλά το να πέσει «φως» στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, όπως ισχυρίζονται.

Η μήνυση και όλη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή, θα τα μελετήσει όλα και αυτός θα αποφασίσει αν θα στείλει τον φάκελο στη Βουλή.

Τι θα καταθέσουν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής κλήθηκε να απαντήσει για τον λόγο που είχε μόνο του τον 59χρονο σταθμάρχη στη βάρδια μόνο του και ο δεύτερος σταθμάρχης κλήθηκε να απαντήσει γιατί έφυγε νωρίτερα και ποιος ήταν αυτός που διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα των βαρδιών.

O επιθεωρητής έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 30 Μαρτίου και οι δύο σταθμάρχες θα απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή για την τραγωδία στα Τέμπη. «Θα τα πούμε όλα, αλλά τώρα πρέπει να κρατήσουμε σιωπή και να δείξουμε σεβασμό στο πένθος και στα θύματα της τραγωδίας», δήλωσε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αποχωρώντας από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Μάλιστα, στην κατάθεσή τους, σύμφωνα με το MEGA, αναμένεται να υποστηρίξουν ξανά τη δική τους εκδοχή για τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν έγινε η μοιραία σύγκρουση των τρένων με 57 νεκρούς.

Κατάθεση επιθεωρητή για την τραγωδία στα Τέμπη

«Το Intercity θα περνούσε στις 22:10 που έχω τοποθετήσει τρεις σταθμάρχες. Ουδέποτε ενημερώθηκα για οποιαδήποτε καθυστέρηση του Intercity. Ο προφυλακισμένος σταθμάρχης είναι μετατασσόμενος δημόσιος υπάλληλος, δεν είναι εργαζόμενος υπάλληλος με μπλοκάκι. Είναι ισότιμος με όλους, με βάση τον κανονισμό έχει τις ίδιες ευθύνες και τις ίδιες υποχρεώσεις. Είχε ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή του και είχε πιστοποιηθεί από άλλους.

Όπως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, θα τελείωνε στις 07:00 το πρωί τη βάρδιά του, έτσι και οι άλλοι δύο σταθμάρχες θα έπρεπε να μείνουν μέχρι τις 23:00».

Τι θα υποστηρίξει ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Από την άλλη, «ο 25χρονος συμβασιούχος σταθμάρχης δηλώνει συγκλονισμένος αναμένεται να υποστηρίξει ότι: «Εργαζόμουν οκτάωρο και αναχώρησα από το σταθμαρχείο στις 22:15. Δηλαδή, έμεινα επιπλέον ένα τέταρτο. Οι προϊστάμενοι μου είχαν πει ότι θα δουλεύω οκτώ ώρες και ότι δεν δικαιούμαι υπερωρίες. Από τις 1/2/2023 που δουλεύω, ολόκληρο τον μήνα αναχωρούσα από τον σταθμό στις 22:15, παίρνοντας το τρένο για Βόλο, όπως μου είχαν πει οι προϊστάμενοι. Όταν αναχώρησα από τον σταθμό, όλα ήταν τακτοποιημένα, δεν υπήρχε καμιά εκκρεμότητα».

https://www.newsbomb.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ