ΚΕΔ: «Ανυποχώρητος ο Μπένετ, αδύνατο να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή»

Ανακοίνωση σχετικά με τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, για την πρεμιέρα των playoffs της Super League και τις αντιδράσεις, που προέκυψαν απ΄ αυτήν την επιλογή, εξέδωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ είναι απολύτως ανυποχώρητος στο "πλάνο" ορισμού ξένων διαιτητών σε δύο από τα τρία παιχνίδια, καθώς είναι αδύνατο να έρχονται τρεις ξένοι λόγω των υποχρεώσεών τους σε ευρωπαϊκά και εθνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα

Η σχετική ανακοίνωση:

«1. Ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ είναι απολύτως ανυποχώρητος, ότι μόνο σε δύο από τους τρεις αγώνες play-off θα ορίζονται ξένοι διαιτητές.

2. Ο κ. Μπένετ θεωρεί ότι είναι αδύνατον να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη, λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

3. Οι ελίτ διαιτητές στην UEFA είναι μόνο 26 (27 με τον κ. Σιδηρόπουλο) και όλοι αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλέον των εθνικών τους πρωταθλημάτων, άρα η διαθεσιμότητα έλευσης ελίτ διαιτητών είναι πάρα πολύ περιορισμένη».