Βασίλης Αϊβαλής: «Δεν πρέπει τα Τέμπη να αποτελέσουν τροχοπέδη για την έλευση του τρένου στην Πάτρα»

 

Δεν πρέπει η τραγωδία των Τεμπών να αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών υποδομών στην Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα, τόνισε από το βήμα του 11ου RGC ο Βασίλης Αϊβαλής, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, επισημαίνοντας ότι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας «να κλείνει τα μάτια στο ασφαλέστερο και οικολογικότερο μέσο στη χώρα».

«Δεν είναι τυχαία τα γεγονότα, ούτε μονοδιάστατα» επεσήμανε, αναφερόμενος στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα των Τεμπών, παραδεχόμενος πως το θέμα της απαξίωσης των σιδηροδρόμων είναι διαχρονικό.

Οσον αφορά την διέλευση του τρένου από την Πάτρα ο κ. Αϊβαλής ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαβούλευση για τη μελέτη κατασκευή της γραμμής από την Κανελλοπούλου έως το νέο λιμάνι, καθώς επίσης και την επανέναρξη των εργασιών από τον Ψαθόπυργο έως το Ρίο. «Ο τρόπος διέλευσης του τρένου έχει αποφασιστεί» επεσήμανε και παράλληλα ανέφερε πως πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση της υφιστάμενης γραμμής προς ΒΙΠΕ και Πύργο αλλά και σχεδιασμό της νέα.

 

Διαβάστε επίσης