Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον χαμό του 25χρονου πρωταθλητή - Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Ντένις Γκιούρα

 

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην Πάτρα η απώλεια ενός ακόμη νέου ανθρώπου σε τροχαίο δυστύχημα, σε διάστημα μόλις μερικών 24ωρων μετά τον τραγικό θάνατο του 27χρονου Γιώργου Μασούρα που "καρφώθηκε" με την μηχανή του σε κολώνα, στην οδό Κορίνθου..

Ο πρωταθλητής στίβου Ντένις Γκιούρα αθλητής στην ομάδα του Εσπερου από το 2004, με σημαντικές διακρίσεις υπήρξε νικητής τα τελευταία χρόνια στα Run Greece Πατρας είναι ο νεκρός του τροχαίου που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στην μίνι περιμετρική.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης όταν το ιχ που οδηγούσε ο 25χρονος και κινείτο στην μίνι περιμετρική, στο ρεύμα προς Ταμπάχανα, έχασε τον έλεγχο στον ύψος του αρχαίου υδραγωγείου και χτύπησε στο διαχωριστικό διάζωμα.

Αποτέλεσμα ήταν λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης να χάσει την ζωή του ο νεαρός οδηγός. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν πλέον αργά. 

Ενώ για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής που έφθασε στο σημείο με τρία οχήματα και 8 άνδρες.

Ο 25χρονος Ντένις  από μικρό παιδί ασχολείτο με τον αθλητισμό και είχε κερδίσει έξι μετάλλια σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το χάλκινο στα 10.000 μ. Εφήβων και το ασημένιο στα 5.000μ. Εφήβων το 2016. Το χρυσό στα 10.000 μ. Εφήβων, το ασημένιο στα 5.000 μ. Εφήβων και το χάλκινο στα 10.000 μ. Νέων Ανδρών το 2017. Ακόμη είχε πανηγυρίσει το ασημένιο στα 8.000 μ. ανωμάλου Νέων Ανδρών το 2018.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρονται τα εξής: «Ο μόλις 25 ετών δρομέας σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε τροχαίο στην μικρή περιμετρική της Πάτρας, στο ύψος του Ρωμαϊκού υδραγωγείου.

Ο Ντένις Γκιούρα, αθλητής στην ομάδα του Εσπερου από το 2004, με σημαντικές διακρίσεις υπήρξε νικητής τα τελευταία χρόνια στα Run Greece Πάτρας ενώ το 2021 είχε σημειώσει εξαιρετική βελτίωση πετυχαίνοντας ρεκόρ στα 1.500 μ., 5000 μ. και 10.000 μέτρα. Συντετριμμένη με την απώλεια του είναι οι άνθρωποι του Συλλόγου του, ο προπονητής του Νίκος Κουβαράς και όλη η οικογένεια του στίβου.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους, στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού αθλητή, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή».

"Χάσαμε ένα παλικάρι"

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Ντέινις Γκιούρα. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Νίκος Μπαλάσης, σε ένα ιδιαίτερα συναθσηματικά φορτισμένο μήνυμα στο Facebook ανέφερε: «Χάσαμε ένα δικό μας παλικάρι απόψε!
Σοκ για όλους μας… Χάσαμε τον Ντένις… Εναν πρωταθλητή μας. Ενα εξαιρετικό παιδί ευγενέστατο κι αγωνιστή της ζωής.

Ο Ντένις που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίτερα τον πρωταθλητισμό, στα 23 του χρόνια, για να μπορεί να εργάζεται να βοηθά οικονομικά τον εαυτό του και την οικογένειά του, έφυγε άδικα από τη ζωή μόλις 25 ετών. Ενα παιδί με ήθος με πλούτο ψυχής δε θα είναι πλέον μαζί μας. Ο στίβος έγινε πιο φτωχός με τον άδικο χαμό του Ντένις. Τον συναντούσα κάποιες φορές στο χώρο που εργαζόταν… εδώ και χρόνια… πάντα γλυκομίλητος κι εργατικός με ένα παράπονο βαθιά στα μάτια.
Καλό παράδεισο Ντένις… Ο στίβος σου χρωστά πολλά γιατί έδωσες με όλη σου την αγάπη τα νιάτα σου στον αθλητισμό κι ο αθλητισμός σου έδωσε ελάχιστα.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη… Η οικογένεια του στίβου είναι σε βαρύ πένθος…».

Γιατί εκτός από πρωταθλητής του στίβου ο 25χρονος ήταν και μαχητής της ζωής. Βιοπλαιστής που εργαζόταν το πρωϊ για να βοηθάει την οικογένειά του και το απόγευμα βρισκόταν στο στάδιο για προπόνηση, όπως ανέφερε συγκινημένος ο προπονητής του Γιώργος Κουβαράς.

Η κηδεία του άτυχου 25χρονου πρωταθλητή θα γίνει αύριο Σάββατο.


Πάτρα: Ένα καντήλι και κεράκια στο σημείο που σκοτώθηκε ο 25χρονος πρωταθλητής του στίβου-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τροχαίο ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ
 

Διαβάστε επίσης