Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί στην Τζενίν μετά από επιδρομή του ισραηλινού στρατού

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας έφηβος, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά σήμερα στην Τζενίν, μια παλαιστινιακή πόλη στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ο ισραηλινός στρατός εισήλθε το μεσημέρι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Δεκαοκτώ άνθρωποι με τραύματα από πυρά επίσης νοσηλεύτηκαν, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε το υπουργείο, το οποίο ταυτοποίησε τους τρεις από τους τέσσερις νεκρούς ως τους Ομάρ Αουαντίν, 16 ετών, Νιντάλ Καζίμ, 28 ετών και Γιουσέφ Κριμ, 29 ετών.

«Οι (ισραηλινές) δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν αυτή τη στιγμή στον καταυλισμό (Παλαιστίνιων προσφύγων) στην Τζενίν», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα γύρω στις 15:40 (τοπική ώρα, και ώρα Ελλάδας), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή η νέα αιματηρή επέμβαση του ισραηλινού στρατού πραγματοποιείται καθώς η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση φαίνεται να οδηγείται σε ένα σπιράλ βίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων στα τέλη Δεκεμβρίου μιας από τις πιο δεξιές κυβερνήσεις στην ιστορία του Ισραήλ, υπό την ηγεσία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Από την αρχή του έτους, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 84 Παλαιστίνιους (συμπεριλαμβανομένων μελών ένοπλων ομάδων και αμάχων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι), σε 12 άμαχους (εκ των οποίων τρεις ανήλικοι), σε έναν Ισραηλινό αστυνομικό, καθώς και σε μια Ουκρανή, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που συντάχθηκε βάσει επίσημων ισραηλινών και παλαιστινιακών πηγών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις τους στη βόρεια Δυτική Όχθη, προπύργιο ενόπλων οργανώσεων σε αυτό το παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967.

zougla.gr