ΕΕ: Ανοδικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών δείχνουν τα προθεσμιακά συμβόλαια

16/03/2023 | 11:21

Ανοδικά αναμένεται να ανοίξουν σήμερα, Πέμπτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας ότι θα δώσει ρευστότητα έως 50 δισ. ελβετικά φράγκα (50,6 δισ. ευρώ) στην Credit Suisse, η μετοχή της οποίας βυθίστηκε την Τετάρτη.

Τα futures για τον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών Stoxx αυξήθηκε 2%, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες, οι οποίες πάντως περιορίστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

 

O δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,8% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,8%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Ούλριχ Κέρνερ, δήλωσε ότι η βάση ρευστότητας της τράπεζας είναι «πολύ, πολύ ισχυρή». Ωστόσο, οι τρεις τελευταίες χρεοκοπίες αμερικανικών τραπεζών δείχνουν πόσο γρήγορα μπορεί να πληγούν η εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν η ρευστότητα των 50 δις. φράγκων είναι καθησυχαστική ή μπορεί να αυξήσει την ανησυχία, αλλά οι επενδυτές έδειξαν αρχικά να καθησυχάζονται.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πρωτοφανές περιστατικό στην Πάτρα: 89χρονη θανάτωσε κουτάβια – Ανταλλαγή χτυπημάτων με 25χρονο, της πέταξε πέτρα, τον χτύπησε με σίδερο

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η Ασφάλεια έπιασε τους “νταήδες” Ρομά που λήστευαν πολίτες σε πεζόδρομους